Cikkek a(z) Internet kategóriákból

Sokkal többen választanak VPS-t 2019-ben, mint megosztott hoszting szolgáltatást 2500/3202

Sokkal többen választanak VPS-t 2019-ben, mint megosztott hoszting szolgáltatást 2500/3202

Amikor a Virtuális Magánszerverek (VPS) megjelentek évekkel ezelőtt, még csak a legelhivatottabb szakik foglalkoztak velük. Néhány év alatt azonban gyökeresen megváltozott a helyzet, és 2019-ben fordult elő először, hogy globálisan nézve többen választják a VPS-t, mint a megosztott szerverhoszting szolgáltatást. A VPS-ek előretörésének legfőbb oka az egyszerűség és sokoldalúság Nem akarjuk lelőni a poént, de a rohamosan növekvő népszerűségnek egyszerűen az az oka, hogy a VPS sokkal több előnnyel bír,… Tovább: Sokkal többen választanak VPS-t 2019-ben, mint megosztott hoszting szolgáltatást 2500/3202»

Használtautó.hu felvásárlás: 100%-os tulajdonos a norvég Schibsted

Használtautó.hu felvásárlás: 100%-os tulajdonos a norvég Schibsted

Napjainkban többször hallani mindenki által ismert, jól működő portálok felvásárlásáról, új kézbe kerüléséről. A hazai legnagyobb autós apróhirdetési site esetében sem történt ez másként, hiszen már a Használtautó.hu is  a Jófogást üzemeltető  Schibsted Classified Media csoport tulajdonába került. A korábbi felvásárolásokat a Lakatos Köves ügyvédi iroda (www.lakatoskoves.hu) jogi tanácsadói felügyelték, akik maximális hozzáértéssel képviselték ügyfelüket, mint azt már számos egyéb területen is sikerült bebizonyítaniuk. A norvég hátterű médiavállalkozás számára fontos a magyar… Tovább: Használtautó.hu felvásárlás: 100%-os tulajdonos a norvég Schibsted»

Szövegírás – az ütős marketing kampány gerince

Szövegírás – az ütős marketing kampány gerince

A szövegírás, reklám sokak szemében kellemetlen feladat, amikor cégüket kellene népszerűsíteni. A weboldalra felkerülő cikkek, vagy egy termék-bevezetési kampány megfogalmazása cseppet sem egyszerű. Amikor beszélni kell róla, mindenkinek megy, amikor pedig ott ül a képernyő előtt, és idegesítően üres a lap, a kurzor meg csak áll órákig egy helyben, akkor sokakban megérik az elhatározás, hogy szövegírót kellene találni, aki leveszi a válláról ezt a gondot. De nem csak erről van… Tovább: Szövegírás – az ütős marketing kampány gerince»

Az internet használatának veszélyei: hackertámadások és kiberbűnözés

Az internet használatának veszélyei: hackertámadások és kiberbűnözés

Szinte nincs olyan nap, hogy a hírportálokon ne találnánk aktualitásokat a hacker csoportok tevékenységével kapcsolatban. Az IT biztonsággal foglalkozó cégek előrejelzései is arról számolnak be, hogy a kibertámadások egyre gyakoribbá válnak a jövőben, és nem csak a nagyvállalatok és kormányzati szervek, bankok számíthatnak incidensekre, hanem a kis-, és középvállalatok is, ahonnan elsősorban gyártási leírások, szellemi termékek eltulajdonítására lesznek példák. Az internet használatának veszélyei azonban nem állnak meg a szervezetek szintjén,… Tovább: Az internet használatának veszélyei: hackertámadások és kiberbűnözés»

Az internetes vásárlás előnyei

Az internetes vásárlás előnyei

A hétköznapi hajtásban, amikor a munkának, az otthoni teendőknek és az egyéb, felénk támasztott követelményeknek igen nehéz egyszerre eleget tenni, néha bizony tehernek tűnhet még a vásárlással is foglalatoskodni. Míg az élelmiszerek beszerzését egy-egy hipermarketben viszonylag gyorsan, komolyabb gondolkodás nélkül beszerezhetjük, addig a tartósabb használatra szánt cikkek alkalmával érdemes válogatni a kínálatból – ez pedig igencsak időigényes lehet. Az internetes vásárlás előnyei között tehát egyértelműen vezető helyet foglal el az… Tovább: Az internetes vásárlás előnyei»

Milyen a jó tárhely? Webtárhelyek összehasonlítása

Milyen a jó tárhely? Webtárhelyek összehasonlítása

Számos kérdés felmerül laikusként, amikor a webtárhelyek összehasonlítása, és a közülük számunkra való legjobb kiválasztása a feladat. A témakört kevésbé ismerősek számára érdemes kissé utánaolvasni, hiszen a döntéskor jó szolgálatot tesz, ha már tisztában vagyunk azzal, hogy tulajdonképpen ilyen és ilyen a Google barát tárhely.

A társkereső oldalak veszélyei

A társkereső oldalak veszélyei

A világháló nem csak munkánkat és a gyors kapcsolattartást segíti, hanem az ismerkedésben is hasznosnak bizonyul. A nagy számok törvénye alapján elméletileg könnyebben rábukkanhatunk a hozzánk illő partnerre, ha igénybe vesszük a net által kínált lehetőségeket. Mielőtt azonban egy-egy társkereső oldal regisztrált tagja kíván lenni, érdemes elgondolkodnia azon, hogy milyen kapcsolatra is vágyik. Ha elsősorban futó kalandokra vágyik, nem biztos, hogy fair az Ön részéről egy olyan honlapon keresgélni, ahol… Tovább: A társkereső oldalak veszélyei»

Ön rajta van a Facebook-on?

Ön rajta van a Facebook-on?

A közösségi oldalak egyre növekvő népszerűségnek örvendenek, s talán már-már alig akad ember, aki ne lenne regisztrálva egyiken vagy másikon. Kétségtelen, hogy a barátokkal, ismerősökkel való kapcsolattartást nagymértékben megkönnyíti a világháló, és ha személyesen a munka vagy egyéb elfoglaltságok miatt nincs is idő mindig találkozni, a közösségi oldalak segítségével mindennapjaink részei lehetnek azok a személyek, akik közel állnak hozzánk.

A közösségi oldalak ésszerű használatáról

A közösségi oldalak ésszerű használatáról

Munkahelyére lépve első dolga, hogy bekapcsolja a számítógépet, és már a közösségi oldalak egyikén is van? Esti kikapcsolódásként szívesen chat-el barátaival, ismerőseivel? Kár is lenne tagadni, hogy az internet könnyű elérhetőségével a különféle közösségi oldalak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Míg régebben levélben tartottuk a kapcsolatot volt osztálytársainkkal, ma már csak a kis borítékra kattintunk, és másodperceken belül választ is kapunk üzenetünkre. Az internet és az efféle kapcsolattartás számos előnye mellett… Tovább: A közösségi oldalak ésszerű használatáról»

Domain név jelentése, fogalma

Domain név jelentése, fogalma

Korunk társadalma elképzelhetetlen az internet és az általa kínált számos előny, valamint kifogyhatatlan információs lehetőség nélkül. Míg szüleink, nagyszüleink számára az informatika világa ismeretlenebb terepnek bizonyul, addig a mai kor gyermeke már a világhálón éli életét. Az internet felhasználása azonban még korántsem jelenti azt, hogy tisztában vagyunk bizonyos olyan szavak jelentésével, melyeket bár gyakorlatilag használunk, mégsem ismerjük azok szakmai megközelítését. Egyik ilyen informatikusok által kedvelt és rendszeresen használt kifejezés a… Tovább: Domain név jelentése, fogalma»

FPI
2011