0

Domain név jelentése, fogalma

Domain név jelentése, fogalma

Korunk társadalma elképzelhetetlen az internet és az általa kínált számos előny, valamint kifogyhatatlan információs lehetőség nélkül. Míg szüleink, nagyszüleink számára az informatika világa ismeretlenebb terepnek bizonyul, addig a mai kor gyermeke már a világhálón éli életét. Az internet felhasználása azonban még korántsem jelenti azt, hogy tisztában vagyunk bizonyos olyan szavak jelentésével, melyeket bár gyakorlatilag használunk, mégsem ismerjük azok szakmai megközelítését. Egyik ilyen informatikusok által kedvelt és rendszeresen használt kifejezés a domain.

Maga a szó már jelentésével; a terület, tárgykör fogalmakkal is utal alkalmazásának mikéntjére. Az interneten fellelhető információk kategóriákba rendezését, és keresők segítségével történő könnyebb megtalálhatóságát is célozzák a domain nevek, a honlapok tartalmára történő utalással. Weboldalunk megfelelő elnevezése sokat segíthet abban, hogy az általunk kínált szolgáltatás, termékek, az oldalunkon történő reklámozás az az iránt érdeklődők, valamint a megcélozni kívánt célcsoporthoz a legkönnyebben és legbiztosabban elérjenek. Célszerű olyan domain nevet választanunk, mely utalást tartalmaz az oldalon fellelhető tartalmakra, legyen az akár webkatalógus, akár vállalkozásunk online elérhetősége.

A domain egyedi azonosítóként vezeti el az internetezőt az általa kívánt oldalhoz. Mivel a címek esetében akár egy kötőjel, vagy ékezet is jelentőséggel bír, ha a felhasználó nem ismeri a pontos internetes elérhetőséget, bármely kereső használatával könnyedén megtalálhatja a kívánt oldalt.

Akadnak olyan tárhelyek, ahol ingyenesen létrehozhatunk weboldalt, de amennyiben cégünknek szeretnénk elérhetőséget varázsolni az internetre, mindenképpen a fizetős lehetőség ajánlott, hiszen így az oldal egyedibbé tehető, valamint a keresés kapcsán is előkelőbb pozícióban helyezhető el.

Iktatva: Internet

Írj most.

Küldés
FPI
2011