0

Ön rajta van a Facebook-on?

Ön rajta van a Facebook-on?

A közösségi oldalak egyre növekvő népszerűségnek örvendenek, s talán már-már alig akad ember, aki ne lenne regisztrálva egyiken vagy másikon. Kétségtelen, hogy a barátokkal, ismerősökkel való kapcsolattartást nagymértékben megkönnyíti a világháló, és ha személyesen a munka vagy egyéb elfoglaltságok miatt nincs is idő mindig találkozni, a közösségi oldalak segítségével mindennapjaink részei lehetnek azok a személyek, akik közel állnak hozzánk.

E weboldalak számos előnye mellett azonban nem szabad megfeledkeznünk arról a tényről, hogy egy előnytelenül kialakított profil miként lehet hatással munkavállalási esélyeinkre. A manapság talán legnépszerűbbnek titulált Facebook tökéletes példa arra, ki mennyit és milyen elfoglaltsággal ül a számítógép előtt. Üzenőfalon végzett tevékenységünk jó mércéje annak, hogy a munkaidőben mivel is vagyunk elfoglalva. A virtuális állatgondozás és a jópofa megosztások arról tanúskodnak jelenlegi, vagy akár jövőbeni főnökünknek, hogy bizony a munkavégzés mellett aktív közösségi életet is élünk.

Amikor kialakítja profilját, ügyeljen arra, hogy olyan és annyi információt adjon meg magáról, mely nem fogja negatívan befolyásolni megítélését az új állás megpályázásakor. Közismert tény ugyanis, hogy a munkaadók számára az elsődleges hely, ahol utána érdeklődnek a jelentkezőknek, az a Facebook.

Szánjon időt adatvédelmi beállításaira, mely az említett oldal esetében például teljesen részletekbe menő, s így elkerülheti, hogy avatatlan szemek fürkészhessék közösségi életét!

Iktatva: Internet

Írj most.

Küldés
FPI
2011