0

Sokkal többen választanak VPS-t 2019-ben, mint megosztott hoszting szolgáltatást 2500/3202

Sokkal többen választanak VPS-t 2019-ben, mint megosztott hoszting szolgáltatást 2500/3202

Amikor a Virtuális Magánszerverek (VPS) megjelentek évekkel ezelőtt, még csak a legelhivatottabb szakik foglalkoztak velük. Néhány év alatt azonban gyökeresen megváltozott a helyzet, és 2019-ben fordult elő először, hogy globálisan nézve többen választják a VPS-t, mint a megosztott szerverhoszting szolgáltatást.

A VPS-ek előretörésének legfőbb oka az egyszerűség és sokoldalúság

Nem akarjuk lelőni a poént, de a rohamosan növekvő népszerűségnek egyszerűen az az oka, hogy a VPS sokkal több előnnyel bír, mint klasszikus hoszting szolgáltatások többsége.

Évről évre egyre nagyobb az igény az online megjelenésre, és ehhez valami modern megoldást kell a cégeknek találniuk, ami gyors, biztonságos, költséghatékony, könnyen menedzselhető és alakítható, továbbá nem kell hozzá mérnöknek lenni. A VPS-t pont erre találták ki!

Manapság online megjelenés nélkül alig van esélye egy cégnek a piacon és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szolgáltatást választ

A VPS sokkal nagyobb biztonságot, sebességet, alacsonyabb költséget és magasabb flexibilitást nyújt. Továbbá ez az egyetlen webes hoszting szolgáltatás, amely általánosan pozitív véleményezést kap, hiszen nagyon sokféle igényt képes kielégíteni, és nem utolsó sorban kiemelendő az is, hogy integrálható a felhő alapú szolgáltatásokkal és alkalmazásokkal is.

Ha pedig úgy dönt, VPS-t bérel, válassza a hazai piac legmegbízhatóbb VPS szakértőjét, a Servergardent!

Hogy működik a VPS?

Egy fizikai szerver – erőforrásaitól függően – több, teljesen különálló virtuális privát szervert képes futtatni.  Ez azért különleges, mert gyakorlatilag egy fizikai szerveren futó egy vagy több virtuális szerverről beszélünk, amelyen további virtuális szervereket is képesek lehetünk futtatni.

Laikusok számára ez kicsit kuszán hangozhat, ezért mindenképpen hozzá kell tenni, hogy ez a technológia nem is létezhetett volna akár egy évtizeddel ezelőtt sem, hiszen nem gyártottak olyan erős szervergépeket, mint manapság.

Gondoljunk bele, hogy egy fizikai szerver gépnek akár 64 vagy 128 processzor magja, több terrabájtos memóriája és akár egy sereg grafikus kártyája is lehet. Ehhez hozzátartozik az internetes hálózatok sebességének a fejlődése is, amely hatványozott fejlődésen ment keresztül az elmúlt pár évben.

A VPS konkrét előnye, hogy a virtualizált erőforrások nincsenek egymásra hatással

Tehát egy-egy virtuális gépet szükség szerint konfigurálhatunk és kapcsolgathatunk, hiszen egyik működése nem lesz hatással a többi VPS működésére a fizikai szerver keretein belül.

Ez pedig tökéletes rugalmasságot teszi lehetővé, amelyre manapság minden ügyfél alapkövetelményként tekint. Ráadásul, mindennek ellenére, sokkal olcsóbb, mint a klasszikus megosztott szerver szolgáltatások, hiszen a virtualizációnak köszönhetően már sokkal gazdaságosabban lehet szétosztani a szerver fizikai kapacitását és így a szolgáltatónak is költséghatékonyabb a VPS bérbeadása.

Elmondhatjuk tehát, hogy a hoszting piac jelene és jövője a VPS irányába mutat. Habár a fizikai megosztott szerver sem fog eltűnni a jövőben, biztosak lehetünk benne, hogy néhány év múlva a VPS-ek fogják uralni a piaci szegmenst.

Iktatva: Internet

Írj most.

Küldés
FPI
2011