6

A társkereső oldalak veszélyei

A társkereső oldalak veszélyei

A világháló nem csak munkánkat és a gyors kapcsolattartást segíti, hanem az ismerkedésben is hasznosnak bizonyul. A nagy számok törvénye alapján elméletileg könnyebben rábukkanhatunk a hozzánk illő partnerre, ha igénybe vesszük a net által kínált lehetőségeket. Mielőtt azonban egy-egy társkereső oldal regisztrált tagja kíván lenni, érdemes elgondolkodnia azon, hogy milyen kapcsolatra is vágyik. Ha elsősorban futó kalandokra vágyik, nem biztos, hogy fair az Ön részéről egy olyan honlapon keresgélni, ahol mások esetleg igazi társra vágynak.

Természetesen a biztonságos internet használat, és a személyes információkkal való óvatos bánásmód mindenki számára alapvető kellene, hogy legyen. Azzal legyen tisztában, ha a társkereső oldalak mellett dönt, hogy soha nem tudhatja, ki ül a monitor másik oldalán!

Megfelelő emberismerettel és némi tapasztalattal a netes ismerkedés kapcsán azonban gyorsan kiszűrhető, hogy milyen jellemvonásokkal rendelkező emberrel van dolga. A személyes találkozástól való ódzkodás biztos előjele annak, hogy az illető esetleg csak unaloműzésre használja az adott weboldalt, és talán esze ágában sincs valós kapcsolatokat kialakítani.

Tény, hogy a társkereső oldalak akár segítségünkre is lehetnek a hozzánk minden szempontból illő partner megtalálásában, de ne feledkezzünk meg arról a szomorú statisztikáról, mely szerint az ilyen honlapokon való ismeretségek csak a legritkább esetben fűzik be a hozzájuk fűzött reményeket, és gyakran megmaradnak vagy a virtualitás, vagy egy rövid viszony szintjén. 

Iktatva: Internet

6 hozzászólás "A társkereső oldalak veszélyei"

 1. Ferenc74 szerint:

  Nekem az a véleményem az interneten való ismerkedéssel hogy azt írnak a profilba amit akarnak meg más fotóit rakják fel. A A társkereső oldalakban az emberek nagyja része ilyenekkel van tele, és nagyon ritka a komoly ember akinek a profilja nem hamis. Élőben való ismerkedés is olyan hogy ott meg azt mondanak amit akarnak. Én is már 2 éve ismerkedem itt az interneten, de semmi nem jön össze nekem mert senkibe nem lehet megbízni, meg nincs egy normális ember a mai világban.

  • Mária! 58 szerint:

   Számomra az a furcsa, hogy a fizetésnél kártya számot kér mi a biztositék arra, hogy a kilépés után nem emelik le az összeget ami 3000 Ft- felett is lehet. Én most hosszú idő kihagyás után visszamentem egy oldalra a sokkolóan kevés információ amit megtudok arról akinek üzenetet küldök. Az üzenet szia, szép estét stb. másnap ugyanez amennyiben a telefonszámom vagy az email címet megadom nem tudom, hogy megkapa az akivel személyesen szeretnék találkozni, hiszen nem az a célom, hogy havonta ilyen üzeneteket küldjek és kapjak hanem az, hogy minnél előbb személyes találkozás legyen belőle, mert igy lehetek abban biztos, hogy tetszik nekem milyen szándékai vannak. Nőként miér én fizetek miért nem a férfi aki velem szeretne összejönn?

  • Mária! 58 szerint:

   Számomra az a furcsa, hogy a fizetésnél kártya számot kér mi a biztositék arra, hogy a kilépés után nem emelik le az összeget ami 3000 Ft- felett is lehet. Én most hosszú idő kihagyás után visszamentem egy oldalra a sokkolóan kevés információ amit megtudok arról akinek üzenetet küldök. Az üzenet szia, szép estét stb. másnap ugyanez amennyiben a telefonszámom vagy az email címet megadom nem tudom, hogy megkapa az akivel személyesen szeretnék találkozni, hiszen nem az a célom, hogy havonta ilyen üzeneteket küldjek és kapjak hanem az, hogy minnél előbb személyes találkozás legyen belőle, mert igy lehetek abban biztos, hogy tetszik nekem milyen szándékai vannak. Nőként miér én fizetek miért nem a férfi aki velem szeretne összejönn? Én most írtam erről nem ismererem azt aki ugyanezt írta, igy módosítani sem tudok a szövegen.

 2. italoimre szerint:

  Nekem meg az a tapasztalatom az egészről,hogy aki már itt akar komoly társat keresni az már gáz!!! Szerintem a világon minden nőnek annyi alkalmi társa van amennyit csak akar,amikor csak akar,és amilyet csak akar. Nagyon kevés nő akar igazi érzelmi és tartós kapcsolatot (az csak duma hogy,nem sex partnert keresek),főleg ha már megégette a kezét,és kiábrándult a félkegyelműekből,szélhámosokból,pszichopatákból,alkoholistákból,és semmirekellőekből….Ebben meg is tudom érteni őket,csak az a probléma hogy vannak azon férfitársaim is (nagyon kevés van) akik nem ezek közé sorolhatók,és mégsem fog össze jönni nekik soha a büdös életben semmi komoly kapcsolat,mert egy lapra sorolták őket a többi gyökér miatt…Azok a nők akik komoly ,tartós kapcsolatot keresnek,azok meg igen megválogatják a pacákokat, mert sorsuk függ majd tőle!!!….Aztán van olyan is hogy egy férfi, mondjuk ugyanazon lakhely szerinti helyen talál magának egy szimpatikus hölgyet,csak van egy kis bökkenő a dologban mert a férfinak volt már egy előző kapcsolata ami nem jól végződött,(az teljesen mindegy hogy nem a férfi hibájából) és az ismerősei ezt tudtul adják annak a bizonyos hölgynek(még ki is “színezik”),akit a férfi kiszemelt magának,holott ez a hölgy még nem is ismeri egyáltalán azt a falubéli férfit…Ez egy lejárató hadművelet!!!…. Szégyeljék magukat az ilyen “jóbarátok”… Ilyen esetben a kiszemelt hölgy nagy ívben kerül minden kontaktust ezzel a férfivel,mert fél tőle mint a tűztől,holott nem biztos hogy tudja hogy mit tesz…Lehet hogy épp egy életre boldog lehetne ha őt választaná…Ilyenkor mi a megoldás???…Szerintem az, ha a férfi személyesen felkeresi a kiszemelt hölgyet,és négyszemközt elbeszélgetnek, és akkor ott kiderül minden…Jómagam is így teszek most,mivel pont rólam van szó…A társkereső oldalakat komoly kapcsolatok terén,a férfiaknak csak azt üzenem,hogy ZSÁKUTCA !!! A hölgyeknek JÓVAL nagyobbak az esélyeik,de benne van a pakliban az is hogy ha nem jól választanak,akkor újból megégetik a kacsójukat…Szerintem a való életben kell igaz társra lelni (utca,munkahely,szórakozóhely,stb.stb.),nem pedig a virtuális (világháló) világban!!! SOSE TISZTELD AZ ELLENSÉGEIDET!!! SOSE BÍZZ OLYANOKBAN AKIT NEM ISMERSZ!!! ….előbb ismerd meg!…. Köszönöm hogy leírhattam és hogy elolvasták…

  • Mária! 58 szerint:

   Számomra az a furcsa, hogy a fizetésnél kártya számot kér mi a biztositék arra, hogy a kilépés után nem emelik le az összeget ami 3000 Ft- felett is lehet. Én most hosszú idő kihagyás után visszamentem egy oldalra a sokkolóan kevés információ amit megtudok arról akinek üzenetet küldök. Az üzenet szia, szép estét stb. másnap ugyanez amennyiben a tellehetek abban biztos, hogy tetszik nekem milyen szándékai vannak. Nőként miér én fizetek miért nem a férfi aki velem szeretne összejönn?

  • Mária! 58 szerint:

   Nőként miér én fizetek miért nem a férfi aki velem szeretne összejönn?

Írj most.

Küldés
FPI
2011