Cikkek a(z) Utazás kategóriákból

Eger fő látnivalói

Eger fő látnivalói

Osztálykirándulások, családi pihenés kapcsán gyakran esik a választás hazánk egyik legnépszerűbb városára, Egerre. Gyógyvize, dicső történelmi múltja, a környék borkultúrája, és számos kulturális rendezvénye mind amellett szólnak, hogy a régióban járva Eger fő látnivalói semmiképpen sem hiányozhatnak a programok közül. De mit érdemes feltétlenül megnéznie a városban? Ehhez igyekszünk most néhány hasznos tippet adni. A XII. században épült kővára méltán tartozik büszkeségeink közé, az Eger fő látnivalóinak kétségtelenül első helyén… Tovább: Eger fő látnivalói»

Az egri borvidék neves borai

Az egri borvidék neves borai

A Bükk déli lankáin terül el hazánk egyik történelmi borvidéke, melynek központja Eger. A város egyébként is számos látnivalóval várja évről-évre a turistákat, a borkultúra pedig csak hozzátesz a környék vonzerejéhez. Nézzük most, mely fajtákat érdemes mindenképpen megkóstolnia, ha a területen jár! A bortúra összeállításában a szallaskeres.hu segített, mely az elérhető árú, minőségi szállások szakértője. Eger környékén a lakosság már több, mint ezer éve foglalkozik szőlőtermesztéssel, legöregebb borospincéi már négyszáz évesek is megvannak…. Tovább: Az egri borvidék neves borai»

Horvátország legszebb helyei

Horvátország legszebb helyei

Ha már volt szerencséje Horvátország gyöngyszemeihez, valószínűleg újra és újra fel kívánja majd keresni az apró falvakban, és nagyobb turisztikai célpontokban sem szűkölködő országot. Amennyiben még nem járt a magyarok körében is igen kedvelt területen, akkor érdemes következő nyaralását e régióba tervezni. Amennyiben nem a fapados járatok kínálta gyorsaságot választaná, és autóval vág neki a kalandnak, az Isztriai-félsziget mellett döntve viszonylag hamar megérkezhet úti céljához. Az északi városok közül a… Tovább: Horvátország legszebb helyei»

Rab sziget és környéke látnivalói

Rab sziget és környéke látnivalói

Amilyen kicsi, olyan értékes – szokták mondani Rab szigetére, és valóban így van. Az Adria egyik legkedveltebb szigete sokak számára okozott már örömteli heteket a horvátországi nyaralás során. De miben is rejlik a sziget vonzereje, és milyen látnivalók találhatóak meg rajta, melyekért a pazar látványú táj mellett még érdemes Rab szigetet választani a pihenés alkalmával?

Látnivalók Hévíz környékén

Látnivalók Hévíz környékén

A Balaton környékének egyedülálló látványossága a Hévízi tó, mely télen-nyáron várja az oda látogató turistákat és gyógyulni vágyókat. Maga a tó világviszonylatban is a legnagyobb aktív, természetes termáltónak minősül, és hála az ottani különleges klímának, a levegő rendkívül tiszta, a nyarak hűvösebbek, a telek pedig enyhébbek, nem is beszélve a téli szabadtéri fürdőzési lehetőség különleges élményéről. A hévízi radioaktív gyógyiszap elsősorban szív-, és érrendszeri, keringési, idegrendszeri problémákra van kitűnő hatással,… Tovább: Látnivalók Hévíz környékén»

Élményfürdő Szép kártya használattal

Élményfürdő Szép kártya használattal

A nyár vége sokakban negatív érzéseket kelt, hiszen vége a strandolás, a nyaralás és az édes semmitevés időszakának. Azok azonban, akik a fürdőzés megszállottjai, természetes, hogy a hűvösebb hónapokban sem szívesen mondanának le a víz közelségéről. Számukra ideális választásnak bizonyulnak azok a wellness hotelek és fürdőhelyek, amelyek fedett medencékkel várják a vendégeket. Köszönhetően az utóbbi időszak beruházásainak, ilyenekben nincs hiány hazánkban, s sok élményfürdő Szép kártya használattal is igénybe vehető…. Tovább: Élményfürdő Szép kártya használattal»

Nyaralás a tengerparton – mediterrán élmények és egzotikum

Nyaralás a tengerparton – mediterrán élmények és egzotikum

A nyár már javában tombol, de ha esetleg még mindig nem döntötte el, hogy hol töltse szabadságát, érdemes a Földközi-tenger partvidékén fekvő országok idegenforgalmi kínálatát megismernie, hiszen a távolság igazán nem nagy, és a fapados járatok választásával akár igen kedvező áron megúszhatja az útiköltséget. Természetesen dönthet az autós utazás mellett is, ez esetben lehetősége nyílik arra, hogy több helyen megálljon, több látnivalót megtekinthessen, és felfedezhesse mindazokat a városokat, melyek útjába… Tovább: Nyaralás a tengerparton – mediterrán élmények és egzotikum»

Keszthely és látnivalói

Keszthely és látnivalói

A Balaton környékének felkeresése során van egy város, amit semmiképpen se hagyjon ki, hiszen egyedi városképével, patinás épületeivel és a régió egyetlen, korhűen kialakított szigetfürdőjével a balatoni nyaralás fénypontja lehet a város megismerése. Keszthely rangját a Festeticseknek köszönhetik, akiknek barokk kastélya ma hatalmas múzeumként üzemel, és hosszas programot ígér, kertje pedig remek séták színtere lehet.

Olcsó egzotikus nyaralás

Olcsó egzotikus nyaralás

Szeretne szabadidejében új élményeket átélni, idegen tájakat, kultúrákat felfedezni? Bár kétségtelen, hogy Európa, és a mediterrán országok is számos látnivalót, felejthetetlen kalandot ígérnek, de tény, hogy egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az egzotikus úti célok iránt. Ami azonban sokakat eltántoríthat, azok a repülőjegy árak, valamint a szállásra fordított kiadások. Létezik mégis olcsó egzotikus nyaralás, vagy a trópusok iránt érdeklődők számára marad a Földközi-tenger partvidéke? A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően az egzotikus vidékek… Tovább: Olcsó egzotikus nyaralás»

Élményfürdők és szállások – utazásszervezés időben

Élményfürdők és szállások – utazásszervezés időben

Tervez idén hosszabb nyaralást, vagy maradnak a hétvégi kiruccanások? Ha munkaideje, vagy az anyagiak nem is engedik, hogy kedvesével, családjával egy-két hetet töltsön valahol otthonától távol, akkor is belekóstolhat a kikapcsolódásba, hiszen az élményfürdők és szállások hazánkban remek lehetőségeket tartogatnak. De hogyan is kezdje a szervezést? Hol tájékozódhat az akciós csomagajánlatokról és a legkedvezőbb szállásokról? Mint oly sok esetben, az élményfürdők és szállások közötti választásnál is érdemes az internetet, és… Tovább: Élményfürdők és szállások – utazásszervezés időben»

FPI
2011