Cikkek a(z) Állás kategóriákból

Néhány tanács, hogyan készülj fel egy állásinterjúra

Néhány tanács, hogyan készülj fel egy állásinterjúra

Egy állásinterjún a legnehezebb dolog, hogy saját magunkat kell eladni. De nem mindegy, hogyan. Most ahhoz adunk néhány tanácsot, hogyan készülj fel egy állásinterjúra. Az állásinterjú már otthon, készülődéskor elkezdődik. Első lépése a megfelelő öltözet – férfiak öltönyben, nők kosztümben – kiválasztása. Jó tanács: ápoltan, tisztán, rendezett kinézettel érkezzünk az interjúra. Fontos, hogy mindig pontosan érkezzünk a leendő munkahelyünkre, ne késsünk, inkább 5-10 perccel korábban érjünk oda. Ugyanilyen nagy jelentősége… Tovább: Néhány tanács, hogyan készülj fel egy állásinterjúra»

Mennyi a dietetikus fizetése?

Mennyi a dietetikus fizetése?

Az egészséges életmód és a táplálkozásra való odafigyelés napjainkban olyan témák, amelyek sokakat érdekelnek és érintenek. Nem véletlen, hogy a dietetikus szakma is egyre inkább keresett. De mégis mekkora jövedelemre számíthatnak azok, akik e terület mellett teszik le voksukat? A Docplanner dietetikusokra vonatkozó felmérés szerint bruttó 150-160 ezer forint az átlagbér a szakmában, de természetesen több tényező függvénye, hogy mennyit tehetnek zsebre a szakemberek. Mitől függ a bérezés mértéke? Nyilvánvalóan nem… Tovább: Mennyi a dietetikus fizetése?»

Ügyvédjelöltet keres a neves nemzetközi ügyvédi iroda! Ügyvédi iroda gyakornok állásajánlat

Ügyvédjelöltet keres a neves nemzetközi ügyvédi iroda! Ügyvédi iroda gyakornok állásajánlat

Fontosnak tartja a szakmai fejlődést jogi téren? Szeretne olyan profiktól tanulni, akik a szakterületükön a legjobbaknak számítanak? Itt a lehetőség rá, ugyanis a korábban gyakornokot kereső iroda most ügyvédjelöltet keres. A jog több területén is kimagasló eredményeket elérő ügyvédi irodánál szerzett tapasztalat akár egész karrierjét előremozdíthatja. A fogyasztóvédelmi jog, a befektetésvédelem és a vitarendezés olyan területek, melyeket kiemelten kezelnek az iroda munkatársai, de gyakran fordulnak hozzájuk vállalatok felvásárlásával, ingatlanjoggal, vagy például… Tovább: Ügyvédjelöltet keres a neves nemzetközi ügyvédi iroda! Ügyvédi iroda gyakornok állásajánlat»

Ügyvédi iroda gyakornok állásajánlat (angol nyelven)

Ügyvédi iroda gyakornok állásajánlat (angol nyelven)

Jogi területen szeretne elhelyezkedni, és tanulmányai alapján alkalmasnak érzi magát arra, hogy egy kimagasló színvonalat nyújtó, neves ügyvédi irodánál helyezkedjen el? Ha magasra teszi a mércét saját magával szemben, szereti a kihívásokat, és hajlandó folyamatosan tanulni, képezni magát, akkor a most meghirdetett álláslehetőség kitűnő alkalmat kínál az érvényesülésre és képességei kibontakoztatására a jog területén. A használtautó felvásárlást bonyolító ügyvédi iroda  ezúttal gyakornokot keres, bővebben az állásról itt olvashat. A Lakatos,… Tovább: Ügyvédi iroda gyakornok állásajánlat (angol nyelven)»

Nagyon nehéz volt az emelt matematika érettségi

Nagyon nehéz volt az emelt matematika érettségi

Várhatóan nem ismétlik meg az idei nagyon nehéz matematika érettségit. A vonatkozó jogszabályi háttéranyag részletesen szabályozza azt, hogy a tananyag egyes témakörei milyen arányban kell, hogy szerepet kapjanak az összeállított matematika érettségi esetében. A témával kapcsolatban megszületett nyílt levél tartalma szerint a hallgatók által nyilvánvalóan nehezebbnek bélyegzett geometria, trigonometria és koordinátageometria az előírt 20 százalék helyett ugyanis 35-40 százalékát tette ki a feladatsornak, míg a sokak által könnyebbnek vélt statisztika… Tovább: Nagyon nehéz volt az emelt matematika érettségi»

Internetes munka otthonról – valóban működik?

Internetes munka otthonról – valóban működik?

Álláskeresők százai keresnek rá nap mint nap az otthon végezhető munkalehetőségekre. Tájékozottság, némi tapasztalat és hozzáértés hiányában azonban gyakran már az első nekifutásnál feladják, hiszen a legtöbb esetben vagy minimális az az összeg, melyet meg lehet keresni ilyen jellegű lehetőségekkel, vagy szakmai tudás lenne szükséges ahhoz, hogy jövedelmező legyen ez a típusú munkavállalás. De hogyan is működik az internetes munka otthonról? Belevághat-e akárki? Tulajdonképpen milyen feladatok elvégzéséről is van szó?… Tovább: Internetes munka otthonról – valóban működik?»

A fehérarany vagy ezüst ékszer áll jobban?

A fehérarany vagy ezüst ékszer áll jobban?

Mindegy, hogy szaküzletben kívánja megtalálni az elképzeléseinek leginkább megfelelő alapanyagot és megmunkálást, vagy az internet nyújtotta kényelmet kihasználva, inkább a webáruházak széles kínálata mellett teszi le voksát, a fehérarany és az ezüst ékszer mindig kitűnő választásnak bizonyul. Természetesen jogosan merülhet fel a kérdés, hogy melyik alapanyag mellett érdemesebb döntenie, ebben kívánunk egy kis segítséget nyújtani a következőkben.

Állhat-e az elhízás a karrier útjába?

Állhat-e az elhízás a karrier útjába?

A túlsúlyos emberek száma világszinten egyre nagyobb, és bár sokan folyamatosan diétáznak, és minden létező módszert, fogyókúrás készítményt bevetnek a fogyás érdekében, mégis előfordulhat, hogy csak nem sikerül megszabadulni a felesleges kilóktól. Az elhízottak társadalmi megítéléséről sokáig lehetne vitatkozni, de tény, hogy akár a karrier útjába is állhat a nem elfogadott külső.  Katherina Mason, a Kaliforniai Egyetem munkatársa foglalkozott a témával részletesen, és tanulmányából kiderül, hogy míg a túlsúlyos férfiak… Tovább: Állhat-e az elhízás a karrier útjába?»

Diploma tippek – iskolai tanulás munka mellett

Diploma tippek – iskolai tanulás munka mellett

Függetlenül attól, hogy a munkaerőpiacon évek óta túlkínálat van diplomásokból, mégis egyre többen ülnek újra az iskolapadba munkavégzés mellett is. Természetesen nem mindegy melyik intézményt választjuk, hiszen a munkaadók leendő alkalmazottaik kiválasztásánál mind gyakrabban tartják szem előtt többek között azt is, melyik felsőoktatási intézményben szerezte a jelentkező diplomáját. Sokszor sajnos nehezen megoldható a távoktatásos vagy levelezős képzés által megkívánt konzultációk, a vizsgaidőszak és a munkahelyi követelmények összeegyeztetése. S mivel a… Tovább: Diploma tippek – iskolai tanulás munka mellett»

Elindult az FPI.hu figyelő portál!

Elindult az FPI.hu figyelő portál!

Elindult az FPI.hu figyelő portál! Folyamatos hírek és kommentárok a világ változatos témáiból! Oszd meg és kommentáld, illetve kérdezz ha valamire kíváncsi vagy!

FPI
2011