0

A közösségi oldalak ésszerű használatáról

A közösségi oldalak ésszerű használatáról

Munkahelyére lépve első dolga, hogy bekapcsolja a számítógépet, és már a közösségi oldalak egyikén is van? Esti kikapcsolódásként szívesen chat-el barátaival, ismerőseivel? Kár is lenne tagadni, hogy az internet könnyű elérhetőségével a különféle közösségi oldalak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Míg régebben levélben tartottuk a kapcsolatot volt osztálytársainkkal, ma már csak a kis borítékra kattintunk, és másodperceken belül választ is kapunk üzenetünkre.

Az internet és az efféle kapcsolattartás számos előnye mellett mégis sokan gondolják azt – joggal – hogy a virtuális valóság az emberi kapcsolatok és a személyes kontaktus negatív irányú változásához vezetnek. Hiszen kivel ne fordult volna már elő, hogy a talán néhány utcányira élő barátjával csak a közösségi oldalakon tartotta a kapcsolatot, holott egy kávé, vagy egy közös pizzázás élménye klasszisokkal több és más.

Felgyorsult életünknek természetes velejárója, hogy nem mindig van időnk és energiánk a személyes találkozások megszervezésére, de sokan esnek abba a hibába, hogy megelégszenek azzal, ha az interneten keresztül jutnak információkhoz barátaikról, ismerőseikről. Természetesen személyfüggő, ki miként és mire használja a közösségi oldalakat, de érdemes odafigyelni arra, mennyi időt is töltünk nap mint nap ezzel.

A virtuális állatgondozás helyett szerezzünk be egy kutyát, és a farmgondozás mókás pillanatai helyett néha locsoljuk meg a szobában levő növényeinket! Bár a jövő az interneté, de semmiképp se feledkezzünk meg arról, hogy a közösségi oldalak is csupán egy célt szolgálnak; hogy azokkal tartsuk a kapcsolatot, akikkel a hétköznapokban is szívesen összejárunk.

Iktatva: Internet

Írj most.

Küldés
FPI
2011