0

Látnivalók Hévíz környékén

Látnivalók Hévíz környékén

A Balaton környékének egyedülálló látványossága a Hévízi tó, mely télen-nyáron várja az oda látogató turistákat és gyógyulni vágyókat. Maga a tó világviszonylatban is a legnagyobb aktív, természetes termáltónak minősül, és hála az ottani különleges klímának, a levegő rendkívül tiszta, a nyarak hűvösebbek, a telek pedig enyhébbek, nem is beszélve a téli szabadtéri fürdőzési lehetőség különleges élményéről.

A hévízi radioaktív gyógyiszap elsősorban szív-, és érrendszeri, keringési, idegrendszeri problémákra van kitűnő hatással, de műtétek  után is elősegíti a rehabilitációt. A látnivalók Hévíz környékén természetesen nem merülnek ki ennyiben, hiszen a város is tartogat programlehetőségeket. A Fürdő környékén elterülő sétány gyönyörű növényvilággal várja az oda látogatókat.

A látnivalók Hévíz környékén elsősorban a természeti értékekkel hozhatók összefüggésbe, hiszen a gazdag növényvilág még azokat is magával ragadja, akik egyébként nem rajonganak a különleges fákért és növényekért. A fürdőzéssel természetesen együtt jár a jó étvágy, s ennek csillapítására is remek lehetőségek kínálkoznak a fürdő környékén, ahol a házias ételek mellett a fitness életmód kedvelői is találnak kedvükre valót.

A látnivalók Hévíz környékén nem is annyira történelmi és kulturális jellegűek, inkább tekinthető a város üdülőhelynek a maga sajátos klímájával és fürdőzési lehetőségével. Természetesen oda látogatásakor ne hagyja ki a Balaton nagyvárosait, ha másra nem is, de egy fagylalt, vagy egy séta erejéig!

Iktatva: Utazás

Írj most.

Küldés
FPI
2011