0

Eger fő látnivalói

Eger fő látnivalói

Osztálykirándulások, családi pihenés kapcsán gyakran esik a választás hazánk egyik legnépszerűbb városára, Egerre. Gyógyvize, dicső történelmi múltja, a környék borkultúrája, és számos kulturális rendezvénye mind amellett szólnak, hogy a régióban járva Eger fő látnivalói semmiképpen sem hiányozhatnak a programok közül. De mit érdemes feltétlenül megnéznie a városban? Ehhez igyekszünk most néhány hasznos tippet adni.

A XII. században épült kővára méltán tartozik büszkeségeink közé, az Eger fő látnivalóinak kétségtelenül első helyén álló egri vár ma számos kiállításnak és rendezvénynek ad otthont. Az utcák barokk stílusú épületei között számos műemlék jellegű is akad, továbbá fontos információ lehet, hogy közel 170 olyan alkotás található a városban, amely megtekintésre érdemes.

A vár és erődrendszer mellett Eger fő látnivalói a  Líceum, a Csillagvizsgáló, a Török Fürdő, az Érseki Palota, de a Főszékesegyház, a Minaret, a Patikamúzeum és a Gárdonyi Géza Emlékmúzeum is gyakori célpontjai a turistáknak. A városban járva mindenképpen érdemes annak tereit, vagy éppen hangulatos kávézóit felkeresni, hogy a remek borokról már ne is beszéljünk, melyek a környék borászainak büszkeségei.

Eger egyébként nem egyedüli gyöngyszeme a régiónak, hiszen Szilvásvárad, a Szalajka-völgy is olyan kedvelt úti célok, melyek felkeresését gyakran kapcsolják össze a kirándulók a vár megtekintésével. Hosszú hétvége, vagy nyaralás alkalmával megéri hazánk egyik legkeresettebb idegenforgalmi régiója mellett  letenni voksát.

Iktatva: Utazás

Írj most.

Küldés
FPI
2011