0

Az egri borvidék neves borai

Az egri borvidék neves borai

A Bükk déli lankáin terül el hazánk egyik történelmi borvidéke, melynek központja Eger. A város egyébként is számos látnivalóval várja évről-évre a turistákat, a borkultúra pedig csak hozzátesz a környék vonzerejéhez. Nézzük most, mely fajtákat érdemes mindenképpen megkóstolnia, ha a területen jár! A bortúra összeállításában a szallaskeres.hu segített, mely az elérhető árú, minőségi szállások szakértője.

Eger környékén a lakosság már több, mint ezer éve foglalkozik szőlőtermesztéssel, legöregebb borospincéi már négyszáz évesek is megvannak. A legfinomabb helyi borokat mindenképpen meg kell kóstolnia a régióban járva, ám az italozás után már ne vezessen haza, szálljon meg a környéken, böngésszen az ajánlatok közül itt szallaskeres.hu/eger-szállás. Olyan külföldön is elismert borokat állítanak elő a területen, mint a mindenki által ismert Egri Bikavér, az Egri Leányka, az Egri Chardonnay, az Egri Merlot, az Egri Kékfrankos, valamint az Egri Cabernet franc, és a sauvignon.

Az ünnepekkor gyakran az asztalokra kerülő Egri Bikavérről megéri néhány szót ejteni, ugyanis a borvidék jellegzetes boraként tartható számon. Többféle szőlőfajta legjavából készül, és remekül illik marha-, és vadhúsokhoz.

A hegyvidék nem csak természeti értékeivel varázsolja el a turistákat, hanem a gasztronómiai élvezetekhez társuló kiváló borfajtákkal is. Az egri vár, a Szalajka-völgy, vagy például Lillafüred felkeresését mindenképpen ajánlott összekötni egy Eger környéki borpince látogatással, mely garantáltan élvezetes órákat tartogat.

Iktatva: Utazás

Írj most.

Küldés
FPI
2011