0

Keszthely és látnivalói

Keszthely és látnivalói

A Balaton környékének felkeresése során van egy város, amit semmiképpen se hagyjon ki, hiszen egyedi városképével, patinás épületeivel és a régió egyetlen, korhűen kialakított szigetfürdőjével a balatoni nyaralás fénypontja lehet a város megismerése. Keszthely rangját a Festeticseknek köszönhetik, akiknek barokk kastélya ma hatalmas múzeumként üzemel, és hosszas programot ígér, kertje pedig remek séták színtere lehet.

A Balatoni Múzeum a térség történelmi múltjában, és a lakosok életvitelét, szokásait illetően kalauzolja el az érdeklődőket. Szendrey Júlia emlékház szintén Keszthely és látnivalói során növeli, de a Magyarok Nagyasszonya templom sem hiányozhat a városnéző túrából.

Keszthely és látnivalói mindenképpen megérnek akár több napos ott tartózkodást is, ráadásul több stranddal is várja a város a fürdőzés és a napfény szerelmeseit. Egyedülálló kialakítással rendelkezik a Szigetfürdő, mely 1864-ben épült, és máig korhű felszereltséggel, természetesen korunk kényelmi igényeit sem figyelmen kívül hagyva üzemel.

A Balaton nyugati régiójának felkeresésekor tehát Keszthely kitűnő választásnak bizonyul, s minden oda látogató egyetért abban, hogy a város a többi balatoni üdülővárostól némileg eltér hangulatában. Ehhez természetesen a Helikon park platánjai és sétányai is hozzájárulnak, s a város legnagyobb zöldterülete sokakat csábít az árnyékba a meleg nyárestéken. A Festetics anyagi támogatásával parkosított terület ma is méltó ékessége Keszthely városának.

Iktatva: Utazás

Írj most.

Küldés
FPI
2011