0

Rab sziget és környéke látnivalói

Rab sziget és környéke látnivalói

Amilyen kicsi, olyan értékes – szokták mondani Rab szigetére, és valóban így van. Az Adria egyik legkedveltebb szigete sokak számára okozott már örömteli heteket a horvátországi nyaralás során. De miben is rejlik a sziget vonzereje, és milyen látnivalók találhatóak meg rajta, melyekért a pazar látványú táj mellett még érdemes Rab szigetet választani a pihenés alkalmával?

A kulturális és történelmi látnivalók kedvelői számára a főváros, Rab különösen ajánlott. A területén megtalálható templomok, harangtornyok, és az egész városkának különleges hangulatot adó macskaköves utcák minden turistát rabul ejtenek. A szigeten egyébként szerteszét apró halászfaluk vannak, de ha gyermekkel szeretne nyaralni, akkor Lopar és környéke kifejezetten alkalmas erre a fenyőligetekkel, és a biztonságos, homokos tengerparttal.

Rab várostól néhány kilométernyire fekszik Barbat, mely látványosságait illetően nem rendelkezik olyan gazdag kínálattal, mint az előbbi, de tény, hogy a fürdőzésre kiválóan alkalmas partszakasszal várja a nyaralókat, ráadásul rengeteg kiadó ház is megtalálható területén. 

Szintén a napfény és a fürdőzés megszállottjai számára bizonyul ideális választásnak a Suha Punta névre keresztelt nyaralótelep, ahol kavicsos strandok, sőt a nudizás kedvelői számára is alkalmas fürdőhelyek találhatóak meg. Az eldugott öblök, a pompás környezet, valamint a főszezonban szinte örökké sütő nap miatt mindenképpen érdemes elgondolkodni azon, hogy a Rab sziget és környéke kínált programlehetőségek mellett teszi le voksát. Horvátország nem véletlen örvend akkora népszerűségnek a magyarok körében, mint az jelenleg tapasztalható.

Iktatva: Utazás

Írj most.

Küldés
FPI
2011