0

Horvátország legszebb helyei

Horvátország legszebb helyei

Ha már volt szerencséje Horvátország gyöngyszemeihez, valószínűleg újra és újra fel kívánja majd keresni az apró falvakban, és nagyobb turisztikai célpontokban sem szűkölködő országot. Amennyiben még nem járt a magyarok körében is igen kedvelt területen, akkor érdemes következő nyaralását e régióba tervezni. Amennyiben nem a fapados járatok kínálta gyorsaságot választaná, és autóval vág neki a kalandnak, az Isztriai-félsziget mellett döntve viszonylag hamar megérkezhet úti céljához.

Az északi városok közül a számos történelmi nevezetességgel is rendelkező Pula remek választásnak bizonyul. A romantika kedvelői ne hagyják ki a várostól nem messze elhelyezkedő Porer világítótornyot, amely 1833-ban épült, és látványosan egy kis szigeten kapott helyet. Különlegessége, hogy akár szálláshelyként is üzemel a különlegességek iránt érdeklődők számára.

A Kvarner-öböl tipikus horvát tengerparti szakaszokkal várja a nyaralni vágyókat, ha pedig valamely környező szigeten töltené szívesen idejét, a Rab, vagy a Krk sziget áll mesés partjaival, elhagyott öbleivel, és remek vendéglátásával rendelkezésre.

Vir-szigeten kavicsos strandok, Trogir városában magyar vonatkozással is bíró történelmi nevezetességek, Opatija különleges városkájában exkluzív programok, luxus, és nem utolsó sorban az egészségre is pozitívan ható klíma várja a látogatókat. A Világörökség részének nyilvánított Dubrovnik a maga kulturális kínálatával sem hiányozhat a programok közül, de ha el tud szakadni a fürdőzéstől, a Plitvicei-tavak mesés világát javasoljuk az Ön számára.

Iktatva: Utazás

Írj most.

Küldés
FPI
2011