0

Mennyi a dietetikus fizetése?

Mennyi a dietetikus fizetése?

Az egészséges életmód és a táplálkozásra való odafigyelés napjainkban olyan témák, amelyek sokakat érdekelnek és érintenek. Nem véletlen, hogy a dietetikus szakma is egyre inkább keresett. De mégis mekkora jövedelemre számíthatnak azok, akik e terület mellett teszik le voksukat? A Docplanner dietetikusokra vonatkozó felmérés szerint bruttó 150-160 ezer forint az átlagbér a szakmában, de természetesen több tényező függvénye, hogy mennyit tehetnek zsebre a szakemberek.

Mitől függ a bérezés mértéke? Nyilvánvalóan nem mindegy, mekkora tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik a dietetikus, mint ahogyan az sem elhanyagolható tényező, mennyire színvonalas intézményben tevékenykedik. A jövedelem mértéke növelhető, ha más szakterületen is otthonosan mozog. Éppen ezért nem ritka, hogy a dietetikus szakképesítést már meglévő egyéb végzettség mellé szerzik meg az érintettek.

S hogy mikor érdemes dietetikushoz fordulni? Az emésztőrendszert érintő bármely megbetegedés, mely kapcsán speciális étrend követése ajánlott biztosan olyan terület, ahol hasznos segítséget nyújthat a szakember. Emellett a cukorbetegség, az allergia, egyes emésztőrendszeri fertőzések mind indokolhatják a dietetikus hozzáértését.

Amiért azonban legtöbben a szakember segítségét kérik, az nem más, mint a diéta, a fogyókúra hatékonyságának növelése. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen módszer lenne az ideális számukra a fogyáshoz. Ilyenkor jön jól olyan profi, aki otthonosan mozog a témában, és személyre szabott étrendi tanácsokkal, akár napokra lebontott kúrával áll rendelkezésre.

Iktatva: Állás, Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011