0

Állhat-e az elhízás a karrier útjába?

Állhat-e az elhízás a karrier útjába?

A túlsúlyos emberek száma világszinten egyre nagyobb, és bár sokan folyamatosan diétáznak, és minden létező módszert, fogyókúrás készítményt bevetnek a fogyás érdekében, mégis előfordulhat, hogy csak nem sikerül megszabadulni a felesleges kilóktól. Az elhízottak társadalmi megítéléséről sokáig lehetne vitatkozni, de tény, hogy akár a karrier útjába is állhat a nem elfogadott külső. 

Katherina Mason, a Kaliforniai Egyetem munkatársa foglalkozott a témával részletesen, és tanulmányából kiderül, hogy míg a túlsúlyos férfiak esetében a kilók nem hátráltatják őket az előmenetel és karrier terén, addig a tapasztalatok alapján a hölgyeknél ez pont fordítva működik. A vezető pozíciókra inkább választanak vékonyabb jelentkezőket, mint túlsúlyosakat. Hasonlóan rossz a megítélés állásinterjú kapcsán is, hiszen egy fittebb megjelenéssel bírót jobban terhelhetőnek vélnek a munkaadók.

A tanulmány arra is kitért, hogy vajon a munkanélküliség állhat-e az elhízás hátterében, és hogy mennyiben befolyásolja az álláskeresőket a kilók miatti megcsappant önbizalom. A jövedelmek és az egészséges táplálkozás közötti összefüggéseket vizsgálva elmondható, hogy a kisebb fizetés együtt jár a kevésbé magas minőségű élelmiszerek fogyasztásával, ami pedig egyenes út az elhízás felé.

Természetesen ez utóbbi gondolatról vitatkozhatnánk, hiszen az egészséges életmód, a testmozgás, és a táplálkozásra való fokozottabb odafigyelés nem feltétlenül pénz kérdése, de tény, hogy a karrier és munka terén igenis jelentőséggel bír, hogy mennyire vagyunk fittek és vonzó megjelenésűek. 

Iktatva: Állás

Írj most.

Küldés
FPI
2011