0

Diploma tippek – iskolai tanulás munka mellett

Diploma tippek – iskolai tanulás munka mellett

Függetlenül attól, hogy a munkaerőpiacon évek óta túlkínálat van diplomásokból, mégis egyre többen ülnek újra az iskolapadba munkavégzés mellett is. Természetesen nem mindegy melyik intézményt választjuk, hiszen a munkaadók leendő alkalmazottaik kiválasztásánál mind gyakrabban tartják szem előtt többek között azt is, melyik felsőoktatási intézményben szerezte a jelentkező diplomáját.

Sokszor sajnos nehezen megoldható a távoktatásos vagy levelezős képzés által megkívánt konzultációk, a vizsgaidőszak és a munkahelyi követelmények összeegyeztetése. S mivel a felsőoktatás költségeinek finanszírozása mindenképpen anyagi utánpótlást kíván a hallgatók részéről, így elengedhetetlen a munkaviszony fenntartása. Munkakör, időbeosztás és a továbbképzésre nyitott vezető szükségeltetik ahhoz, hogy mind a munka, mind az oktatás által kívántaknak eleget tehessen az alkalmazott. A munkáltatók egy része igenis tisztában van annak előnyeivel, ha a megszerzendő diploma nála kerül majd kamatoztatásra.

Választott intézménytől függ, mennyire megterhelő a vizsgaidőszakra való felkészülés, gyakran a szükséges megjelenés az oktatási intézményben csupán az éves szabadnapok rovására oldható meg. Bizton állítható, hogy egyes felsőoktatási intézményekben a diplomaszerzés viszonylag könnyen kivitelezhető, viszont például ha a régóta oly népszerű jogi pályához szükséges dokumentumot kívánjuk munka mellett megszerezni, kemény hónapokra és túlhajtott vizsgaidőszakokra készüljünk.

Jó szervezőkézséget, időbeosztást, némi szerencsét a munkahelyi feladatokkal kapcsolatban, kitartást és céltudatosságot kíván, ha a munka és a családi teendők mellett kívánunk újabb végzettséget szerezni.

Iktatva: Állás

Írj most.

Küldés
FPI
2011