0

Oktatási költségek – többmilliós kiadás gyermekenként

Oktatási költségek – többmilliós kiadás gyermekenként

Szülőként mindannyian jól tudjuk, hogy a gyermeknevelés nem csak az együtt töltött örömteli időszakról szól, hanem bizony megvannak a vele járó anyagi kötelezettségek is. Az oktatási költségek már az általános iskolában igen magasak lehetnek, hiszen egyre több helyen plusz foglalkozások is várnak a kicsikre, melyek költségtérítéses formában rónak kiadásokat a szülőkre. A középszintű intézmények, gimnáziumok nagy része hangsúlyt fektet a nyelvoktatásra akár különórák adásával is, mely szintén nem olcsó mulatság manapság.

Az oktatási költségek azonban igazán akkor éreztetik hatásukat, amikor eljön a felsőfokú tanulmányok ideje, hiszen a féléves tandíjak sok helyen már meghaladják a 200 000 forintot is, s akkor a lakhatási kiadásokról, valamint a megélhetéshez szükséges anyagiakról még nem is beszéltünk. Tény, hogy egyre több fiatal vállal munkát a főiskola, egyetem mellett, és a Diákhitel is lehetőséget biztosít arra, hogy a kevésbé tehetősek se szoruljanak ki a felsőoktatásból, de ezek mellett a 18-20 éves fiatal sok esetben még rá van szorulva szülei segítségére.

Akik nincsenek abban a szerencsés helyzetben, hogy a szülők anyagi támogatását élvezik az érettségi után is, bizony keményen meg kell küzdeniük azért, hogy megteremtsék a diploma megszerzéséig a szükséges anyagiakat. 

Ahhoz, hogy az oktatási költségek felmerültére előre felkészültek lehessünk, és gyermekünk számára e téren is a legjobbat tudjuk biztosítani, nagyon fontos, hogy már előre gondolkodjunk a megtakarítási formákon (korábbi cikkünk itt). 

Iktatva: Biztosítás

Írj most.

Küldés
FPI
2011