0

Zöldséges levesek az egészségért

Zöldséges levesek az egészségért

Gyorséttermi rohanó hamburgerezés, pizzarendelés és tartósított, előre elkészített élelmiszerek jellemzik mindennapjait? Kár lenne lemondania az étkezések során magunkhoz vett vitaminokról és ásványi anyagokról, hiszen a sokat hallott “az vagy, amit megeszel” -gondolat valóban rendelkezik valóságalappal. Nem véletlen, hogy az egészséges testsúly kialakításához szükséges diéták és fogyókúrák alapját a testmozgáson kívül az elfogyasztott ételek jelentik.

Bár a nyár már véget ért, és hamarosan egyre kevesebb friss zöldség szerezhető be, de még mindig kaphatóak a piacokon, és üzletekben azok az alapanyagok, melyekből még kezdő háziasszonyként is rendkívül ízletes finomságokat készíthet akár pár perc alatt. A folyadékfogyasztás fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, és ha már elege van az ásványvizekből, akkor a zöldséges levesek a lehető legjobb választásnak bizonyulnak.

Nem kell rögtön a hizlaló lisztes változatokra, vagy a tejszínnel készült szintén nem éppen a legdiétásabb krémlevesekre gondolnia, hiszen a zöldséges levesek egészen egyszerűen elkészíthetőek néhány fűszer használatával.

A paradicsom, a paprika, a különféle hagymák, az uborka, sőt apróra vágott salátalevelek, gyökérfélék, és répa egyszerű – lehetőleg nem túl sokáig tartó – összefőzésével, oregánó, bazsalikom, petrezselyem, vagy bors hozzáadásával, némi csípős paprikával máris ínycsiklandó finomság kerülhet az asztalra. Ha kedvünk tartja, a zöldséges levesek eme egyszerű változatát némi tejföllel, ecettel megbolondíthatjuk a végén, és máris kész a diétás, vitaminos, egészséges, és laktató leves.

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011