Gyorséttermi rohanó hamburgerezés, pizzarendelés és tartósított, előre elkészített élelmiszerek jellemzik mindennapjait? Kár lenne lemondania az étkezések során magunkhoz vett vitaminokról és ásványi anyagokról, hiszen a sokat hallott “az vagy, amit megeszel” -gondolat valóban rendelkezik valóságalappal. Nem véletlen, hogy az egészséges testsúly kialakításához szükséges diéták és fogyókúrák alapját a testmozgáson kívül az elfogyasztott ételek jelentik.
Bár a nyár már véget ért, és hamarosan egyre kevesebb friss zöldség szerezhető be, de még mindig kaphatóak a piacokon, és üzletekben azok az alapanyagok, melyekből még kezdő háziasszonyként is rendkívül ízletes finomságokat készíthet akár pár perc alatt. A folyadékfogyasztás fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, és ha már elege van az ásványvizekből, akkor a zöldséges levesek a lehető legjobb választásnak bizonyulnak.
Nem kell rögtön a hizlaló lisztes változatokra, vagy a tejszínnel készült szintén nem éppen a legdiétásabb krémlevesekre gondolnia, hiszen a zöldséges levesek egészen egyszerűen elkészíthetőek néhány fűszer használatával.
A paradicsom, a paprika, a különféle hagymák, az uborka, sőt apróra vágott salátalevelek, gyökérfélék, és répa egyszerű – lehetőleg nem túl sokáig tartó – összefőzésével, oregánó, bazsalikom, petrezselyem, vagy bors hozzáadásával, némi csípős paprikával máris ínycsiklandó finomság kerülhet az asztalra. Ha kedvünk tartja, a zöldséges levesek eme egyszerű változatát némi tejföllel, ecettel megbolondíthatjuk a végén, és máris kész a diétás, vitaminos, egészséges, és laktató leves.