0

Vlies tapéta felrakása: ragasztási útmutatók

Vlies tapéta felrakása: ragasztási útmutatók

Lakásfelújítás alkalmával sokak számára nem csak az ár, hanem az egyszerű kivitelezés is rendkívül fontos. Sokan szeretjük magunk megoldani a munkálatokat, hogy ne kelljen még a szakember munkadíját is állnunk. Ehhez azonban olyan alapanyagok szükségesek, melyek lehetővé teszik, hogy könnyen, hibamentesen dolgozhassunk velük. A tapétagyártók is felismerték az ilyen irányú igényeket, így a Vlies (más néven EasyUp) tapéta egyre több szaküzlet kínálatában kapott helyet. Nagy előnye a hagyományos tapétákkal szemben, hogy felhelyezése roppant egyszerű (Vlies tapéta ragasztási útmutató itt), így nem fordulhat elő, hogy laikusként helyrehozhatatlan hibákat vétünk a vele történő munka során.

A más néven gyapotrostos tapétaként is ismert modern burkolóanyag a falra felvitt, speciálisan e típus számára kialakított ragasztó segítségével rögzíthető, s a művelet egyszerűségénél fogva a plafon burkolására is kiválóan alkalmas e tapétafajta. Ha már próbálkozott a hagyományos tapétázással, jól tudja, hogy a plafonon végzett munka sokszor kívánnivalót hagy maga után, az időigényes teendőkről, és a vele való vesződségről már nem is beszélve. A Vlies tapéta ezzel ellenben egyszerű és biztos végeredményt nyújtó lehetőségként áll rendelkezésre.

A termék nagy előnye, hogy ha esetleg elsőre hibáznánk a felhelyezéssel, azt nyugodtan levehetjük, és minden maradandó nyom nélkül újra ragaszthatjuk. A tetőtérben sokszor gondot okozó tapétázás problémáját is egykettőre megoldhatjuk segítségével, s nedvesen is dolgozhatunk vele. A falak kisebb hibái, repedései remekül eltüntethetőek segítségével, és az illesztésekkel sem lesz probléma, még többszöri felhelyezés után sem.

Napjainkban jellemző a túlszigetelés, és ezzel együtt a penész kialakulása. A Vlies tapéta levegő-, és nedvesség áteresztő képességének hála nem kell penésztől és a vele járó kellemetlenségektől tartania. A felhelyezéskor kerülje az éles szerszámokat, a gumihenger, a tapétázó lapát, vagy a kefe használata viszont kifejezetten ajánlott. A tapéta középső részétől kifelé haladva simíthatja a falra a burkolóanyagot, s hamarosan a tökéletesre sikerült, gyűrődésmentes végeredményben gyönyörködhet. A Vlies tapéta javasolt a minőség és az egyszerűség kedvelői számára, akik olcsón szeretnék megúszni a lakásfelújítást legalább a tapétázás terén.

Iktatva: Ingatlan

Írj most.

Küldés
FPI
2011