0

Vitaminok tavaszi fáradtságra

Vitaminok tavaszi fáradtságra

Nehezen indulnak a napok, nem megy a munka, és alig várja, hogy este végre ágyba kerüljön? Nem csak a túlhajszoltság, a stressz és a kevés alvás okolhatóak ezért, hanem a tél végére lassan kiürülő vitaminraktáraink is. Számos megbetegedés, közérzetbeli probléma vezethető vissza vitaminhiányra, sokszor olyan tünetek is, melyekről nem is gondolnánk. A vitaminok tavaszi fáradtságra remek választásnak bizonyulnak, s ha nem vagyunk biztosak abban, hogy természetes forrásból elegendő mennyiséghez juttathatjuk szervezetünket, akkor javasoltak a táplálékkiegészítők.

Vannak komplex készítmények, de akár egyesével is beszerezhetjük azokat a vitamin fajtákat, amelyek hiánya a leggyakrabban gondot okoz. Bár citrusfélék fogyasztásával elkerülhetjük a C-vitamin hiányát, de az influenza megelőzésére,valamint energikus mindennapjaink érdekében javasolt lehet annak tabletta formájában történő szedése is.

A B-vitamincsoport elemei remek választásnak bizonyulnak idegrendszeri problémák, túlhajszolt élettempó és gyakori stressz esetében, a B1, a B12, valamint a B6 vitamin fejfájásra, idegességre, szédülésre bizonyulnak gyógyírnek. Ez utóbbit magnéziummal kombinálva még inkább elősegíthetjük felszívódását és hasznosulását.

A vitaminok tavaszi fáradtságra, valamint közérzetünk javítására is alkalmasak, de hozzájárulnak a szénhidrátok egészséges anyagcseréjéhez is, ami nem elhanyagolható a túlsúllyal folytatott küzdelem során sem. Gondoljon már most a vitaminhiányos állapot megelőzésére, és kerülje el idén a tavasszal általában jelentkező levert hangulatot és különféle kellemetlen panaszokat! A gyümölcs-, és zöldségfogyasztás kapjon helyet minden étkezése alkalmával!

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011