0

Vásároljon piacon – megéri!

Vásároljon piacon – megéri!

Végre itt a nyár, és a piacokon, áruházakban egyre szélesebb zöldség és gyümölcs kínálattal találkozhatunk. Míg a hideg hónapokban méregdrágán tudtuk csak beszerezni a paradicsomot, vagy a cukkinit, mostanra az árak egyre csökkennek, lehetővé téve ezzel, hogy egészségesebben étkezzünk, természetes alapanyagok felhasználásával. Kóstolta már a bolognai mártást valódi paradicsomból elkészítve, és nem a tasakos, mesterséges anyagokkal telített változatot felhasználva? Talán érdemes lenne!

Ha van rá lehetősége és ideje, a legjobb döntés, ha a piacokon szerzi be az őstermelőktől a szükséges friss alapanyagokat. A kisvárosok hangulatát idézik a házi termesztésből áruló idős nénik sokasága, akik jóval szebb, és főként olcsóbb áruval várják vásárlóikat. Egy jó piacon gyakorlatilag minden, háztartásban szükséges alapanyag beszerezhető, a még valóban nyolc tojásból készült házitésztától kezdve a mézen át a házi készítésű túróig és tejfölig.

Adjon lehetőséget magának arra, hogy kipróbálja ezeket a termékeket, hiszen az áruházlancokban kaphatóktól messze eltérő minőséggel rendelkeznek, hozzásegítve Önt ezzel ahhoz, hogy a mindennapi táplálkozást egészségesebben, tartósítószerektől mentesen oldassa meg.

Az egészséges életmód egyik legfontosabb eleme az, milyen táplálékot fogyasztunk. Fordítson hát kellő figyelmet erre,  részben az alapanyagok gondos megválasztásával, részben az elkészítés módjával! Az odafigyelés és a célirányos vásárlás meghozza eredményét. Arról pedig talán kár is szót ejteni, mennyivel nagyobb élmény a piacokon való bóklászás és vásárolgatás, mint a légkondis, túlzsúfolt áruházakban való sorban állás.

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011