0

Tuning felnik magyar utakra

Tuning felnik magyar utakra

Nyilvánvalóan egyetlen autósnak sem kell bemutatni hazánk útviszonyait. Sajnos az sem garancia a kényelmes vezetésre és utazásra, ha a főutakat választjuk, hiszen nem csak a mellékutakon találkozhatunk hatalmas kátyúkkal. Az útburkolat helytelen, elsősorban anyagtakarékosságot szem előtt tartó javítgatása, foltozgatása csak ideig-óráig jelent megoldást a kérdésre, és az sem ritka, hogy szinte pontosan a megyehatár elhagyásakor változnak meg kritikusan az útviszonyok. Természetesen ennek megfelelően nagyon nem mindegy milyen felszereltséggel látjuk el autónkat, azonban vannak olyan tuning felnik, amelyek bírják a hazai útviszonyokat.

Ahhoz, hogy autónk minden szempontból elnyerje tetszésünket, nem ritka, hogy tuning felnik mellett döntünk. A választáskor azonban gyakran felmerülő kérdés, hogy vajon mennyire fogják bírni hazánk útjainak megpróbáltatásait a választott darabok. 

A megfelelő tuning felni kiválasztásával azonban elhessegethetjük a problémát, hiszen vannak olyan típusok, amelyek még a legkevésbé sem kívánt útviszonyok között is jól teljesítenek. Természetesen az sem mindegy, miként tartjuk karban felnijeinket, és a használaton kívüli időszakban miként tároljuk azokat.

Mivel a fékpor könnyen beleeszi magát a felni felületébe, sőt, ha meleg az időjárás, akkor akár néhány nap alatt képes abba bele is égni a maga finom szemcséivel, így nem hanyagolhatjuk el az autómosás alkalmával azt sem, hogy a felniket rendszeresen tisztítsuk. De mivel is tehetjük ezt meg a legkönnyebben? A környezetbarát tisztítószereket érdemes előnyben részesíteni a savas és lúgos változatokkal ellenben, melyek belélegezve egészségünkre sincsenek túl jó hatással.

A szélvédők és karosszériák esetében már bizonyított nano-bevonattal felnijeinket is elláthatjuk, ezzel megelőzve a gyors koszolódást. Az odafigyelés és a rendszeres ápolás hosszú élettartamot képes biztosítani a tuning felniknek.

Bár az útviszonyok hazánkban egyáltalán nem kedveznek a gépjárműveknek, és számos baleset, meghibásodás kifejezetten a kátyúk miatt történik, ám ezért nem kell lemondania a tuning felnik használatáról, csupán a minőségben a célra leginkább alkalmas termék mellett érdemes döntenie. Akár webáruházon keresztül is megrendelheti a választott darabokat, s könnyen lehet, hogy így olcsóbban is juthat hozzá azokhoz.

Iktatva: Autó

Írj most.

Küldés
FPI
2011