0

Testi és lelki egészség- változtasson a változásért!

Testi és lelki egészség- változtasson a változásért!

Január elején mindannyian nagy tervekkel állunk a jövő elé, ám ahogy az első néhány hét munka megterhelései letörik a kezdeti lelkesedést, gyakran  sutba dobjuk a lefogyásról, az életmódváltásról, vagy éppen az ideális állás megtalálásáról szőtt terveinket. Újrakezdeni és tenni a változásért azonban soha nincs késő, s ehhez talán a tavasz első napsugarai keltette optimista időszak remek alkalmat is kínál.

Ahelyett azonban, hogy folyton a következő hétfőt várja a fogyókúra elkezdéséhez, vagy egy új állás megpályázásához, inkább vágjon bele minél hamarabb! A testi és lelki egészség együttesen valósítható meg, s mindkettő hatással van a másikra! Bizonyára tapasztalta már, hogy ha pszichés gondokkal küzd, az fizikális tünetekben is megmutatkozik. Ne halogassa hát rossz szokásainak elhagyását, hiszen időből van talán a legkevesebb!

Nem kell nagy dolgokra gondolni, a változáshoz, s ezzel együtt a testi és a lelki egészség megvalósításához elegendő, ha azokat a mindennapi káros szenvedélyeit leteszi, melyek megnehezítették életét. Hagyja abba a dohányzást, igyon kevesebbet, táplálkozzon rendszeresen és egészségesen, és a testmozgásról se feledkezzen meg! 

A változás mindig az apró dolgokkal kezdődik, ám kitartással olyan eredmények érhetőek el, melyekről most még talán csak álmodik. Ne adja fel, ha nem tapasztalja azonnal a változásokat, a testi és lelki egészség megéri, hogy Önmaga folyamatos legyőzésével tegyen érte!

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011