0

Tavaszi kerékpáros túrák a főváros környékén

Tavaszi kerékpáros túrák a főváros környékén

A konditermi edzések és a futópad helyet egyre többen mozdulnak ki a szabadba, és élvezik a friss levegőn való sportolást. Kár lenne azonban leszűkíteni a kört kizárólag a futásra, úszásra, vagy teniszezésre, hiszen a kerékpározásra is remek alkalom kínálkozik vidéken és a főváros környéki területeken egyaránt. Ez utóbbihoz a szokásos felszerelés szükséges: biciklis kesztyű, a KRESZ által előírt védősisak, és ha süt a nap, akkor kerékpáros napszemüveg.

Mint napszemüveg választáskor alapvetően, a sportos típusok közötti keresgéléskor sem mindegy, hogy milyen minőség mellett teszi le voksát. A testmozgás során nem csak a kényelmi szempontokra érdemes odafigyelni, hanem arra is, hogy szemünk a vakító fénytől a lehető legnagyobb biztonságban legyen. Erre a polarizált lencsével készült napszemüvegek kiválóan alkalmasak.

A főváros zaját kissé magunk mögé hagyva sík, de akár emelkedős terepen is hódolhatunk a kerékpározás élményének, s miközben egészségünkért, fittségünkért és karcsúbb alakunkért teszünk, olyan perspektívából láthatjuk Budapestet, ami valóban megéri az izzadságcseppeket egy-egy meredekebb szakaszon.

Mielőtt útrakel, mindenképpen ellenőriztesse le kerékpárját, és tankoljon fel a megfelelő folyadékból, hiszen a hőmérő higanyszála bizony egyre magasabbra kúszik, az aktív testmozgás pedig megkívánja a folyadékbevitelt. Mindegy, hogy családjával, párjával vág neki a kihívásnak, vagy baráti társasággal kívánja tölteni az erre szánt időt, a közös élmény, és a mozgás öröme könnyen függővé tehetik.

Iktatva: Szórakozás

Írj most.

Küldés
FPI
2011