1

Tábla PC jellemzői, mi az a tablet PC?

Tábla PC jellemzői, mi az a tablet PC?

Közel 10 éve, hogy az első tábla PC megjelent a műszaki cikkek piacán. A Microsoft alapítója a 11 évi fejlesztés eredményeként megalkotott Tablet PC egyedi és korunk elektronikai elvárásainak maximálisan megfelelő mivolta kapcsán, elsősorban a gazdasági és üzleti élet területén való felhasználást tűzte ki célul.

Kialakításának köszönhetően bizton állítható a kis szerkezetről, hogy a legsokoldalúbb és legváltozatosabb tudással bíró notebook jelenleg a piacon. Az érintőképernyős telefonokhoz és a PDA-hoz hasonlóan kijelzője a tartozékaként kapott tollal, vagy akár ujjunkkal történő érintésre reagál. A fejlesztés az érintőképernyős telefonok mintájára forrta ki magát, hiszen a működési elv gyakorlatilag ugyanaz, a különbség viszont kapacitás és tudás tekintetében óriási.

Számos előnye mellett elsősorban azok számára ajánlott a tábla PC, akiknek az internet használata során, vagy szövegek rögzítése, grafikai feladatok ellátása kapcsán fontos szempont a rugalmasság, a mozgékonyság biztosítása. Méretéből és súlyából adódóan könnyedén kézben tartható. Billentyűzet hiányában még a hagyományos laptopoknál is kényelmesebb használatot biztosít, nem beszélve helytakarékosságáról.

Vásárlás esetén érdemes többek közt az érintőképernyő minőségét szem előtt tartani, hiszen ez lesz adatbevitelünk eszköze. Méretenként eltérő áron kínálják a tableteket a szaküzletek, érdemes megfontolnunk, mire kívánjuk használni őket, és mennyire fontos szempont a nagyságuk. Amennyiben gyermekünk tanulmányait segítve lepjük meg őt egy ilyen okos szerkezettel, nem feltétlenül célszerű a legdrágább modellt választanunk.

A fejlesztés a felhasználói igények figyelembevételével folyamatos, áruk pedig egyre elérhetőbbé válik az informatika kedvelői számára.

Iktatva: Elektronika

Egy hozzászólás "Tábla PC jellemzői, mi az a tablet PC?"

  1. Viki szerint:

    Szia azt szeretném megkérdezni, hogy az internetet, hogy lehet használni?

Írj most.

Küldés
FPI
2011