0

Sikeres diéta, tartós fogyókúra tippek

Sikeres diéta, tartós fogyókúra tippek

Bár a nyár és a strandszezon lassan a végéhez közeledik, ám a túlsúllyal küzdők számára a fogyókúra egész éven át tartó gyötrelem. Ésszerű edzési terv és megfelelő táplálkozási trükkök segítségével azonban jelentősen könnyebbé tehetjük szervezetünk számára az új életmódra való átállást. Hiszen aki súlyfeleslegétől kíván megszabadulni, annak elsősorban életmódváltásra van szüksége.

Néhány napos-hetes koplalással rövid távon valóban eredményeket érhetünk el, de ez a fajta könnyelműség gyorsan visszaüt. A szénhidrátéhség és a vitaminok, valamint ásványi anyagok rohamszerű megvonása szervezetünktől számos kellemetlen mellékhatással járhat, gyakran komoly megbetegedésekkel is számolhatunk. Előfordulhat, hogy a korábban apró nátha, melyet szinte észre sem vettünk, a legyengült immunrendszer számára leküzdhetetlen akadálynak minősül, és ágynak dönt gyorsan bennünket.

Tévhit, hogy mozgás nélküli is tartós sikereket érhetünk el a fogyókúra alkalmával. Elengedhetetlen a mozgás, hiszen izomzatunk és formáink csak így válhatnak feszessé. Mindemellett természetesen a testmozgással kalóriát égetünk, ami szintén hozzájárul a testsúlycsökkenéshez. Az ezerszer ismételt gondolat, miszerint a bevitt és az elégetett kalóriák egyensúlyára, arányára való odafigyeléssel érhető el a fogyás, valóban igaznak bizonyul.

Ahhoz azonban, hogy mindezt megvalósítsuk, nem feltétlenül szükséges megvonnunk magunktól a legjobb falatokat. Sokszor elegendő lenne csupán ételeink elkészítési módjára, formájára, és a felhasznált anyagok fajtáira jobban odafigyelnünk. A tartós és sikeres fogyókúra először mindig agyban dől el, annak megvalósítása már csupán az azt követő, könnyebb folyamat.

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011