0

Reluxa helyett: ezek a zsaluzia előnyei!

Reluxa helyett: ezek a zsaluzia előnyei!

A zsaluzia egy kifejezetten modern megjelenéssel rendelkező, tartós megoldás arra az esetre, ha szeretnénk reluxánkat egy kiváló kültéri árnyékolóval helyettesíteni. Kompakt megoldása és esztétikus megjelenése miatt régi- és újépítésű otthonokon egyaránt jól alkalmazható akár kisebb, akár nagyobb nyílászárókról van szó, miközben segítségével páratlan alapossággal szabályozhatjuk a lakásba beeső fény mennyiségét.

A zsaluzia elsődlegesen olyan helyiségeknél kiváló választás, amelyeknél nem fontos a makulátlan és teljes fényzárás, sokkal inkább az árnyékolás, valamint a kíváncsi tekintetek kívül tartása, ezáltal nappalikban, konyhákban, fürdőszobákban, irodákban és középületekben a legjobb választásnak tekinthető. Mindez különösen igaz olyan épületek esetében, melyeknél belső árnyékoló nem, vagy csak nehézkesen szerelhető fel, ezáltal valamilyen esztétikus külső megoldást kell találnunk.

Így működik a zsaluzia (ingatlanwiki.com/zsaluzia)

A zsaluzia működése és működtetése rendkívül egyszerű, a reluxával szinte teljesen megegyező megoldáson alapul, ezáltal különféle típusú C-, Z- vagy S-alakú lamellák mozgatásával, azok dőlésszögének megváltoztatásával érhetjük el a megfelelő mértékű árnyékolást . A teljesen lezárt lamellák a téli és a nyári időszakban is egy extra szigetelést biztosítanak nyílászáróink számára, amelyek ugyan nem olyan hatékonyak, mint egy redőny esetében, azonban így is hozzájárulnak ablakaink védelméhez, illetve a lakás belső hőmérsékletének szabályozásához.

A zsaluziák speciális lakkréteggel és erős UV-védelemmel ellátott lamellái nagyon jól ellenállnak az erős napsugárzásnak, az esőnek, a hónak és az időjárás egyéb viszontagságainak, miközben működtetésüket manuális módszerek mellett akár motorizálhatjuk is. Utóbbi esetben gombnyomással mozgathatjuk zsaluziánkat, hovatovább speciális érzékelők felszerelésével szélre vagy fényre automatizálhatjuk is őket, ezáltal programozást követően automatikusan lezárhatjuk vihar közeledtével vagy erős napfény esetén, ezzel megvédve például a nyílászárókat az időjárás káros hatásaitól, illetve otthonunkat a túlmelegedéstől.

A zsaluziák előnyei (csancsa.hu/zsaluzia)

  • A zsaluziák felhasználhatósága rendkívül széles spektrumot ölel fel, ezáltal szinte nincs olyan épület, amelyen ne lehetne nagy hatásfokkal alkalmazni, legyen szó akár családi házakról, akár irodaépületekről vagy ipari létesítményekről.
  • A zsaluzia az egyetlen olyan árnyékoló, amellyel lehetőséget kapunk, hogy mindig az igényeinknek megfelelően tudjuk finoman szabályozni a beáramló fény mértékét és erősségét, amivel nyáron folyamatosan kellemes hőmérsékletet tarthatunk fenn otthonunkban, és megvédhetjük bútorainkat vagy egyéb berendezési tárgyainkat a káros UV sugaraktól.
  • A zsaluziák lamellái egy speciális UV-védelemmel lettek ellátva, aminek jóvoltából az árnyékoló kitűnően képes ellenállni a napsugárzás káros hatásainak, amit a tartós, kopásálló anyaggal bevont mozgó alkatrészek még tovább növelnek.
  • Teljes lezárás mellett a zsaluzia lamellái képesek arra, hogy kiemelkedően megszűrjék a kintről beérkező zajokat, ezáltal segítségével jelentős mértékben növelhető a nyílászáró hangszigetelése is.
  • Speciális kialakítású lamelláinak hála a zsaluzia teljes összezárás mellett képes akár egy extra szigetelőréteget is biztosítani a nyílászárók számára, amivel hozzájárul az ablakok védelme mellett lakásunk hőszabályozásához és hőszigeteléséhez is.
  • A zsaluziák nagyon könnyedén motorizálhatók, amivel akár távirányítóval, gombnyomásra működtethetők a maximális kényelem érdekében, de érzékelők felszerelésével automatizálhatók is, így beállítás függvényében maguktól reagálhatnak a szélre vagy a fényre, hogy megvédjék ablakainkat például egy hirtelen jött vihartól vagy a nagy nyári kánikulában lakásunkat a túlmelegedésétől.
Iktatva: Ingatlan

Írj most.

Küldés
FPI
2011