0

Ön is visszakaphat 20% adót, ha nyugdíjbiztosítást köt

Ön is visszakaphat 20% adót, ha nyugdíjbiztosítást köt

Napjainkban egyre többet hallani az állami nyugdíjrendszer működésének hiányosságairól, és ezzel együtt a megélhetés nehézségeiről. A probléma valós, éppen ezért célszerű időben elkezdeni foglalkozni a témával. A http://nyugdijbiztositas.com/ szakértője szerint is megéri a 20 % adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosítást választani, hiszen ez kedvező feltételekkel teszi lehetővé, hogy már a munkával töltött évek kezdete óta gondoskodhasson nyugdíjas éveinek anyag biztonságáról.

A téma sokak számára talán új, és ismeretlen lehet, ezért a jelenleg a magyar piacon kínált lehetőségek között nem mindig egyszerű eligazodni. A leggyakrabban felmerülő kérdés az érdeklődők körében, hogy miként lehet igénybe venni az állami támogatást. Az Szja befizetések összegéből kerül levonásra, vagyis adójóváírásként igényelhető a támogatás, melynek mértéke az éves befizetések húsz százaléka, összegszerűen pedig maximum 130 000 Forint lehet.

Természetesen van mód arra, hogy a lejárat előtt hozzájusson a pénzéhez, ám ez esetben nem jár az adókedvezmény. Ha tehát a nyugdíjkorhatár elérése előtt kéri a kifizetést, akkor az igénybe vett adójóváírások húsz százalékkal növelt összege terheli majd Önt, mint fizetési kötelezettség. Ezzel az összeggel csökkentve juthat csak hozzá majd a pénzhez, tehát érdemes meggondolni, hogy felhasználja-e korábban a megtakarítást.

A Nyugdíjbiztosítás új formáját célszerű mihamarabb választani, ezzel bebiztosítva saját magát. A munkával töltött idő alatt megszokott életszínvonalról nem könnyű lemondani, de ha elég korán gondolkodik, tervez, és felelősségteljes döntést hoz, erre nincs is szükség.

Iktatva: Biztosítás

Írj most.

Küldés
FPI
2011