0

Olcsó házi hajpakolás – táplálja otthon tincseit!

Olcsó házi hajpakolás – táplálja otthon tincseit!

A vonzó megjelenés nélkülözhetetlen eleme a táplált, egészségtől ragyogó hajkorona. A drogériákban és hipermarketekben a hajápoló készítmények széles választékával találhatjuk szembe magunkat, és valójában csak pénztárcánk szabhat határt annak, hogy mennyit költünk tincseink szépségére. Vannak azonban olyan hasznos tippek, bevált receptek, melyek töredékébe kerülnek a világmárkák termékeinek, nem tartalmaznak mesterséges anyagokat, és jóval hatékonyabban fejtik ki hatásukat.

Egy ilyen olcsó házi hajpakolás elkészítéséhez nem is szükségesek olyan összetevők, melyek ne lennének megtalálhatóak akármelyik konyhában. Nagy előnyük, hogy pár perc alatt összeállíthatóak, és valóban olyan eredményt kapunk tőlük, amilyenre vágyunk.

Az egyszerűség kedvelői számára ajánlott a mézes hajpakolás, melyhez csak erre az egyetlen összetevőre lesz szükségünk. Hajmosás után a hajba dörzsölve, majd fóliával lefedve körülbelül negyed óra után puha, selymes tincsekkel büszkélkedhetünk. A zsíros hajjal küzdők számára ideális olcsó házi hajpakolás az 1 dkg élesztő-1 evőkanál langyos kamillatea- két tojás kombináció. A 20 perces hatóidő után ügyeljünk az alapos öblítésre!

Amennyiben két deci sört egy tojássárgájával elkeverünk, töredezett hajra kapunk olyan megoldást, mely igazán olcsó házi hajpakolás, és mindösszesen öt percre van szükség a hatóanyagok beszívódásához. Ez a kombináció korpa ellen is remek választásnak bizonyul. Nem szükséges tehát súlyos ezreket költenie a hajbalzsamokra és pakolásokra, hiszen némi leleményességgel azok a módszerek is beválnak, melyeket már nagyanyáink is bevetettek szépségük érdekében.

 

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011