0

Nem is gondolná, hogy milyen könnyű egy elektromos magassági ágvágót használni

Nem is gondolná, hogy milyen könnyű egy elektromos magassági ágvágót használni

A kertben egész évben számos teendő felmerül, de az igazi szezonnak a tavasztól késő őszig terjedő hónapok bizonyulnak. Annak érdekében, hogy gondozott, igényes környezet társuljon az otthonhoz, elmaradhatatlanok bizonyos szerszámok. A klasszikus ásón és gereblyén túl napjainkban már olyan korszerű eszközök is léteznek, melyek jelentősen megkönnyítik a kerti feladatok elvégzését.

Az elektromos ágvágók például könnyedén használhatóak és nem kell létrára sem mászni hozzá. Lánc és láncvezető nélkül csupán 3,2 kg-ot nyomnak az ilyen szerszámok (forrás: emaki.hu). Persze a magasan fekvő ágak lemetszésénél sokkal több teendővel kell a kertben számolni, pláne akkor, ha tetemes alapterülettel rendelkezik az. A fűnyírók és fűkaszák remek választásnak bizonyulnak akkor, ha a gyep is szerves részét képezi a kertnek. A fákkal gazdagított területen mindenképpen számolni kell az ősszel lehulló levelekkel. Esetükben a lombfúvó-szívó gépek a javasoltak.

A kerti szerszámok tárolásához kitűnő szolgálatot tesznek azok a komplett kerti házak, amelyek fedett helyszínt biztosítanak az eszközöknek. A legtöbb háztartásban idővel több barkácsoláshoz és kertgondozáshoz alkalmas szerszám is felhalmozódik. Ha nem szeretnénk, hogy a garázsban káosz uralkodjon, akkor érdemes elgondolkodni egy kerti ház kialakításán. Itt kaphatnak helyet a hólapátok is, melyek beszerzésére mindenképpen célszerű figyelni a télhez közeledve.

Érdemes lehet már most elgondolkodni azon, hogy milyen stílust szeretnénk majd tavasszal a kertben megvalósítani. Szezonon kívül akár akciós áron is hozzá lehet jutni igényes virágcserepekhez, kaspókhoz, de a kerti grillezéshez szükséges elemek is elérhetőek ilyenkor. Sokan vannak, akik a füvesítést kifejezetten az őszi időszakra ütemezik, de a gyeptrágyák kínálta lehetőségeken is érdemes elgondolkodni.

A tapasztalatok szerint az olyan webáruházak különösen kedveltek, amelyek többféle termékcsoporttal állnak rendelkezésre. Ennek köszönhetően nem kell több webshopban regisztrálni, és egyetlen szállítással érkeznek például a kerti eszközök és az okostelefon kiegészítők. Az árak rendszerint az üzletekben elérhetőknél kedvezőbbek, ez pedig sokak számára vonzó. Ugyan a kert hamarosan hólepel alá kerül, de a szükséges szerszámok időről-időre hasznosnak bizonyulnak. Akár már most elkezdheti tervezgetni a jövőre kialakítandó kertet, s hozzá minden szükségeset beszerezhet online.

Iktatva: Szórakozás

Írj most.

Küldés
FPI
2011