0

Narancsbőr elleni edzés – mozgás a komfortzónán túl

Narancsbőr elleni edzés – mozgás a komfortzónán túl

Szeretné eltüntetni a combján, popsiján éktelenkedő narancsbőrt? Újra feszes, formás idomokra vágyna, de nem tudja, milyen módszer lenne ehhez a leginkább megfelelő? A problémára szépségszalonok és kozmetikai cégek kínálnak garantált megoldást, de ami ezeknél jóval hatékonyabbnak bizonyul, az a narancsbőr elleni edzés. Nem mindegy azonban milyen gyakorlatokat, mekkora intenzitással és rendszerességgel végez.

Miként a fogyás esetében, úgy a nyirokkeringési gondok és az elhízás okozta narancsbőr helyreállításakor sem létezik helyi megoldás. A rendszeres testmozgás az egész testet formálja, s a zsírraktárak méretének csökkenésével együtt szűnik majd meg a bőrfelszín egyenetlensége, mely elsősorban a hölgyeket érinti, ám tény, hogy férfiaknál is előfordulhat.

A narancsbőr elleni edzés hatékonysága természetesen növelhető a szépségszalonok kínálta speciális kezelések igénybevételével, de mindez nem helyettesítheti az izzadással, és bizony fájdalommal járó mozgást. Igen, jól olvasta, ugyanis az az edzés, mely nem veszi igénybe az izmokat olyan szinten, hogy fájdalmat tapasztaljon, és komoly erőfeszítésre legyen szüksége a gyakorlatok elvégzéséhez, eredményeket szinte biztosan nem fog produkálni.

Az érintett területek fokozott átmozgatása kiemelt jelentőséggel bír, de a fogyást leginkább elősegítő kardio jellegű mozgás is nélkülözhetetlen részét képezi annak az életmódváltásnak, melynek célja az ideális testsúly, a vonzó külső és a feszes testrészek, s mindezekkel együtt az egészséges mindennapok és az energikusság elérése.

Iktatva: Szépség

Írj most.

Küldés
FPI
2011