0

Milyen kiegészítőket érdemes választani egy műanyag erkélyajtóhoz?

Milyen kiegészítőket érdemes választani egy műanyag erkélyajtóhoz?

Az ingatlanhoz tartozó nyílászárókkal kapcsolatban nem csak a bejárati ajtóra és az ablakokra érdemes asszociálni. Az erkélyajtók legalább ilyen fontos szerepet töltenek be. Mindegy, hogy konkrétan az erkélyre nyílnak ezek, vagy a kertet és a teraszt kötik össze a belső terekkel, a minőség kérdése mellett biztosan nem mehetünk el.

A műanyag erkélyajtók- hasonlóan az ablakokhoz- nagymértékben befolyásolják az ingatlan belső mikroklímáját. Mivel nagy üvegfelületekről van szó, így azok hőszigetelő képessége korántsem elhanyagolható. A többkamrás profil és a hőszigetelt üvegek gondoskodnak arról, hogy a hő ne távozzon az üvegfelületen keresztül, és a lakásban maradjon az. Ilyen módon a fűtésen is takarékoskodni lehet, ami a mai energiaárakat látva igencsak lényeges. A huzat, a nedvesség elleni védelem egyaránt fontos, hiszen ezek az optimális belső mikroklímát meghatározó tényezők. Hasonlóképp ajánlott odafigyelni a beépítésre és a felhasznált anyagokra. Kizárólag egymással használható alapanyagokat célszerű társítani, mint ahogyan a szakértelem is nélkülözhetetlen. Ha ezek valamelyike hiányosságot szenved, akkor hőhidak alakulhatnak ki az erkélyajtó környékén.

Gyakran hallani a jelenségről, ami penészfoltok megjelenését hozhatja maga után. A jól megválasztott és beépített erkélyajtó esetében ilyen kockázattól nem kell tartani. Mivel nagy felületről van szó, ezért a dolog esztétikai oldala is mindenképpen figyelmet érdemel. A változatos színek között mindenki megtalálhatja azt, ami elképzeléseinek és a lakberendezésnek egyaránt megfelel.

Többféle hasznos kiegészítőt is lehet választani egy műanyag erkélyajtóhoz. A szúnyogháló lehetővé teszi a kényelmes szellőztetést, és használatával biztosan nem kell tartani a szúrós, csípős betolakodóktól. A kézi használatú, vagy akár az automatikus árnyékoló rendszerek, redőnyök remek választásnak bizonyulnak. Előnyeiket nem csak éjszaka használhatjuk ki, hanem akkor is, ha a nyári forróságot szeretnénk az ingatlanon kívül rekeszteni.

A műanyag erkélyajtók az otthon szerves részét képezik, s ha a terasz felé több ilyennel is dolgunk van, akkor pláne nem mindegy, milyen minőségű típusok mellett tesszük le a voksot. Az időtálló minőségű nyílászáróknak köszönhetően hosszú éveken át kifogástalan állapotban szolgálják majd azok az otthon kényelmét és a kellemes belső mikroklímát. Kell ennél több akkor, ha a nagy üvegfelülettel rendelkező elemekről van szó?

Iktatva: Ingatlan

Írj most.

Küldés
FPI
2011