0

Mértékletes alkoholfogyasztás – ne szaladjon el a ló az ünnepekkor sem!

Mértékletes alkoholfogyasztás – ne szaladjon el a ló az ünnepekkor sem!

Bejgli illat terjeng a lakásban, és fahéjas-mézes süti lengi be a szobát? Ki ne ismerné azokat a jellegzetes íz-, illatélményeket, melyek a karácsony elengedhetetlen velejárói. Ám miként a kereskedelemben, és a vendéglátásban dolgozók is tapasztalják, az ünnepek táján az éves alkoholforgalom sokszorosa tapasztalható. A karácsony és a szilveszter nem csak a szeretetről, és a közös szórakozásról szól, hanem sokszor féktelen italozásról is.

A mértékletes alkoholfogyasztás azonban rendkívül fontos lenne ebben az időszakban is. Természetesen az év végi lazítás velejárója a minőségi italozás, de érdemes végiggondolni, hogy egy céges bulit, vagy a családi ebédeket milyen mértékben kísérje alkoholfogyasztás,és hogy megéri-e a fékevesztett mulatozás, hogy januárban az irodában azt se tudjuk majd, hogyan rejtőzködjünk mások elől.

Hazánkban egyébként is gyakran ismeretlen fogalom a mértékletes alkoholfogyasztás, és a minőségi italozás látja kárát a mennyiségi bevitelnek. Nem is beszélve arról, hogy a családi összejövetelek bizony nem mindig önfeledt hangulatát sokan csak alkohollal tudják élvezni.

Ha egész évben odafigyeltünk az egészséges életmódra és a diétára, nem érdemes a karácsony-szilveszter kínálta lazítási lehetőséget felhasználva folyamatosan másnapossággal, kiszáradással, fejfájással, na és persze nem kevés plusz kalóriával sutba dobni azokat. A mértékletes alkoholfogyasztás minőségi italokat fogyasztva azonban megkoronázhatja az ünnepeket, és kellemes beszélgetések, önfeledt órák megalapozója lehet. 

Iktatva: Szórakozás

Írj most.

Küldés
FPI
2011