0

Mennyi a megengedett téli gumi profilmélység?

Mennyi a megengedett téli gumi profilmélység?

A hét fok körüli hőmérséklet közeledtével minden autósnak érdemes a téli gumi felszerelésén gondolkodni, hiszen a biztonságos közlekedésnek egyik alapkövetelménye, hogy mindig az évszaknak megfelelő abroncs legyen az autón. Nem csak az új, de a használt téli gumikra is érvényes, hogy a 4 mm-es profilmélységet elérve mindenképpen cserélni kell azt – tette hozzá a Taylorgumi.hu gumi szakértője. Természetesen a vélemények eltérőek azt illetően, hogy mennyire érdemes használt autógumi mellett dönteni, de egy okos választással valóban lehetséges, hogy pénzt spórol, és ugyanakkor minőséget is kap.

Nem véletlen, hogy a hideg útviszonyok között másféle abroncsot célszerű használni, hiszen a téli változat mind alapanyagát, mind felületének kialakítását illetően eltérő jellemzőkkel bír, mint nyári társa.

A szilika összetevőnek köszönhetően alkalmas a hideg útviszonyok közötti közlekedésre, a lehető legjobb tapadást biztosítja a téli gumi. Emellett a lamellák és a barázdák kialakítása is egészen más, hiszen a jeges, fagyos, latyakos és havas útviszonyok bizony komoly követelményeket támasztanak az abroncsok felé.

Mindegy, hogy a használt változat mellett dönt, vagy az előző szezonból megmaradt téli gumikat szerelteti fel, arra mindenképpen ügyeljen, hogy a profilmélység ne csökkenjen 4 mm alá! Ezzel akár saját és családja életét is megmentheti, hiszen az aquaplaning elleni védelem, a tökéletes úttartás és tapadás mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a közlekedés valóban biztonságos legyen, és hóesésben is hazaérjen családjához.

Iktatva: Autó

Írj most.

Küldés
FPI
2011