0

Másnaposság ellen hatékonyan

Másnaposság ellen hatékonyan

Ugyebár gyakran halljuk, hogy “aki nem bírja az italt, az ne igyon”. De vajon kivel ne fordult volna még elő, hogy némileg több alkoholt fogyasztott a kelleténél? A másnaposság ellen mindenkinek megvannak a leghatékonyabb praktikái, de vannak bizonyos tippek, melyek kivétel nélkül mindenki számára enyhülést hoznak, ha már beköszöntött a macskajaj.

Az alkohol szervezetre gyakorolt hatásait tekintve a kiszáradás az, ami a legtöbb problémát okozza. Az iszonyatos fejfájás és a szédülés hatékony ellenszere lehet a nagy mennyiségű folyadékbevitel. Erre érdemes már az italozás alatt is figyelni, s állítólag minden pohár alkohol után egy alkoholmentes italnak kellene következni. Persze erre a szórakozás hevében nem mindig figyelünk oda.

Hogy mit együnk, igyunk másnaposság alkalmával? Amennyiben gyomrunk használható állapotban van, és nem kell attól tartanunk, hogy viszontlátjuk az ennivalót, akkor érdemes tartalmas ételeket fogyasztani. Legjobb, ha meleg, tejfölös, húsos levesekkel nyugtatjuk gyomrunkat. A folyadék pótlása mellett ezek ellátnak tápanyagokkal, és így szervezetünk könnyebben dolgozza fel az alkoholt.

A fájdalomcsillapító gyógyszer helyett a friss levegőn való testmozgás is hatékony lehet, hiszen a keringés gyorsulásával kitisztulnak a méreganyagok belőlünk, és oxigénnel telítődik szervezetünk. A javasolt nyers tojás, vagy a sós víz nem feltétlen hoznak eredményt, viszont az alvás és a pihenés mindenképpen jót fog tenni másnaposság ellen.

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011