0

Lámpa választás a lakásban

Lámpa választás a lakásban

A lakberendezés és a belsőépítészet alkalmával igen fontos szerephez jut a lámpa választás a lakásban. Elsőre egyszerűnek tűnhet egy ízléses darab mellett dönteni, mely ráadásul az otthon stílusához is illeszkedik, de a szakáruházak széles kínálatát látva már némileg nagyobb problémát jelenthet a döntés. Fontos szempont, hogy milyen célra használja majd a berendezési tárgyat, hiszen elkülöníthetjük egymástól a funkcionális és a környezeti világítást.

Nyilvánvalóan nem mindegy, hogy baráti beszélgetések zajlanak egy asztal körül, vagy munka céljára kívánja majd használni az adott helyiséget. Legyen szó akár álló, asztali, spot, konyhai, vagy például fürdőszobai világításról, a lámpa választás a lakásban rendkívül lényeges, hiszen komfortérzete múlhat rajta.

Igen nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban azok a lámpatestek, melyek mintegy rejtett világításként működnek, és töltik meg hangulatos fénnyel az egyes helyiségeket. Hálószoba esetében mindenképpen érdemes elgondolkodni ilyen típus választásán, de a nappalit is különlegessé teheti ilyen megoldásokkal.

Hogy a lámpa választás a lakásban egyszerűbben megoldódjon, célszerű konkrét elképzelésekkel mennie vásárolni. Ha tudja, milyen stílust keres, gyorsabban rálelhet a keresett darabra. A retró modellek mellett a nagyméretű, látványos csillárok, valamint az elegáns megjelenéssel bírók is kedveltek napjainkban, ha azonban asztali megvilágításról van szó, mindenképpen tartsa szem előtt a funkciót. Szerencsére ennek érdekében ma már nem kell lemondania a tetszetős design nyújtotta látványról sem.

Iktatva: Ingatlan

Írj most.

Küldés
FPI
2011