0

Kötelező biztosítás kampány nélkül kevesebb a biztosító váltás

Kötelező biztosítás kampány nélkül kevesebb a biztosító váltás

Azok az autósok, akik év közben váltanak kötelező biztosítás szolgáltatót, lényegesen kisebb arányban élnek a lehetőségeikkel. Az ügyfelek közül még mindig sokan azt gondolják, hogy novemberben lesz lehetőségük újabb szerződés után nézni, míg sokan elfeledkeznek a szigorú határidőkről.

A biztosítók ugyan kötelezően kiküldenek egy levelet a határidő előtt 50 nappal, de ez is kevés ahhoz, hogy az emberek megnézzék a következő évi díjaikat egy kötelező biztosítás kalkulátorral. Az ügyfelek harmada egyszerűen elfelejti a 30 napos felmondási határidőt és az évforduló előtt pár nappal próbálkoznak sikertelenül egy biztosító váltással.

Azzal, hogy nem váltunk szerződést, komoly összegeket hagyunk a biztosítók zsebében. Akik nem kívánnak lemaradni a váltás lehetőségéről, akár hónapokkal előtte is megköthetik a szerződésüket. A váltási kedv visszaesése mögött az alacsony díjak is szerepet játszanak, hiszen a 10-15%-os díjkülönbség is csak sok esetben pár ezer forintot jelent a KGFB díjában évente, ami kevés mozgató erőt képvisel.

Iktatva: Biztosítás

Írj most.

Küldés
FPI
2011