0

Korszerűsítse fűtési rendszerét!

Korszerűsítse fűtési rendszerét!

Bár egyre többet hallani az energiatakarékos fűtési rendszerekről, a napkollektorokról, hazánkban ez a módszer mégsem elterjedt még, s egyes vélemények szerint  hatékonysága is megkérdőjelezhető lenne éghajlati viszonyainkat tekintve. Az elmúlt telek hihetetlenül magas fűtési költségeit tekintve azonban mindenképpen érdemes elgondolkodni azon, hogy a jövőben áttérjen otthonának másféle fűtésére.

A gázárak folyamatos növekedésének fényében nyugodt szívvel állítható, hogy nem érdemes ezt a rendszert választani. A sokak által kedvelt fatüzeléses megoldás azonban egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen némileg olcsóbbnak bizonyul, és az így elért fűtőérték klasszisokkal meghaladja a gázfűtését. A jó idő beköszöntével érdemes elgondolkodnia tehát azon, hogy a jövő télen már más módszert alkalmaz otthona meleggé tételére!

Ha a kazán mellett teszi le voksát, sok pénzt megspórolhat biobrikett, vagy fabrikett használatával. Az utóbbi időben mind többek által keresett anyagok rendkívül tiszta fűtést biztosítanak, nem rongálják a kazán belsejét, mint például a vizes fa, mely lerakódásokat képez felületén.

Bizonyára Ön is tapasztalta már, hogy vizes fa vásárlásakor a tényleges súlyt jóval meghaladó összeget fizet ki, s felhasználása is jóval nehezebb. Fabrikettel ezt a gondot el is felejtheti. Könnyedén tárolható, tiszta, és egész évben kedvező áron vásárolható anyag, melynek fűtőértéke messze meghaladja a fáét. Parázslása sokáig hőt termel, ezzel minimális mennyiséget kell elhasználnia. Érdemes egy próbát tennie, hiszen a költségcsökkentés felé vezető út első lépcsőfoka lehet ez!

Iktatva: Energia

Írj most.

Küldés
FPI
2011