0

Kettlebell edzésterv kezdőknek – a szakértő válaszol

Kettlebell edzésterv kezdőknek – a szakértő válaszol

Fontosnak tartja a kidolgozott izmokat, a fittséget, és a lehető legrövidebb időn belül szeretne látványos eredményeket elérni? Számos mozgásforma áll rendelkezésre, de ha valami igazán hatékony mellett kíván dönteni, akkor a kettlebell edzések Önnek lettek kitalálva! Természetesen felmerülhet a kérdés, hogy miért ne választaná inkább a kondigépek nyújtotta lehetőségeket, ám ahogyan  az egyik budapesti Kettlebell edzőterem vezetője is vélekedik, a súlyzós edzések a megfelelő mennyiségben képesek látványosan átrendezni a test felépítését, s legyen szó akár férfiakról, akár nőkről, az eredmények igen gyorsan megmutatkoznak. Ehhez nyilvánvalóan elengedhetetlen a kemény, kitartó munka, ám a tükörben a változásokat látva minden bizonnyal új erőre kap majd az izomláz ellenére is.

Mint minden sport esetében, a kettlebell alkalmazása során is nagyon fontos a fokozatos terhelés, valamint a bemelegítés. A sérülések elkerülése a cél, de arról sem feledkezhetünk meg, hogy a helyesen végzett gyakorlatok sokszoros hatással bírnak az izmok fejlődésére. Nem csak azoknak javasolt belevágni, akik izomtömeget szeretnének felszedni, hanem a fogyni vágyók számára is. Gyakran hallani, hogy a kardió edzések elengedhetetlenek a fogyáshoz, ám a kettlebell, és a vele végezhető számos gyakorlat a testzsír százalékát is képes csökkenteni.

Kezdők számára különösen fontos, hogy az egyes gyakorlatok, emelések pontos elvégzését megtanulják. A teljes mozgástartomány kitöltése mellett arról sem feledkezhetünk meg, hogy a testtartás is helyes legyen. A sérülésekért, húzódásokért soha sem az eszköz a felelős, hanem az oda nem figyelés. A helyes kivitelezésről számos videós anyagot megtekinthetünk az interneten, de ha komolyan gondoljuk az edzés e formáját, javasolt szakember segítségét kérni, aki bevezet abba a módszerbe, melyet már háromszáz éve alkalmaznak sikeresen azok,a kik odafigyelnek a fittségre és az ezzel együtt járó vonzó megjelenésre.

A súlyokkal történő edzés kedvelőinek tetszését garantáltan elnyeri majd a kettlebell, főleg, hogy olyan sokféle gyakorlat végezhető vele, melyet először talán nem is gondolnánk. Kezdő edzésterv összeállításához forduljon szakemberhez, aki egyéni edzettségét is figyelembe véve állítja majd össze a megfelelő programot!

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011