0

Kerülje el a megfázás kellemetlenségeit!

Kerülje el a megfázás kellemetlenségeit!

Kipirosodott, égő, viszkető orr? Több száz darabos papírzsepi felhasználás pár nap alatt? Sajgó ízületek és levertség? Ki ne ismerné ezeket a tüneteket, melyek némi lázas állapottal és iszonyatos torokfájással kísérve akár több napra is munkaképtelenné tesz bennünket. A megfázás olyan természetes velejárója már az őszi-téli időszaknak, hogy meg sem lepődünk, ha bennünket is levesz a lábunkról. 

De miért is kellene ennek idén is így lennie? Természetesen vannak helyzetek, amikor elkerülhetetlen, hogy kicsit meghűlünk, de a megelőzés sokkal nagyobb jelentőséggel bír, mint gondolnánk. Még egy influenza is sokkal gyorsabb lefolyású, ha úgy megyünk abba bele, hogy immunrendszerünk erős, fizikai teherbírásunk nagy. Ezekért – és velük együtt a megfázás elkerüléséért is – sokat tehetünk a táplálkozásra való odafigyeléssel és a rendszeres testmozgással. 

A szinte már csontig lerágott megfázás téma igenis jelentőséggel bír, hiszen aki tapasztalta már az erőnlét, és az egészséges táplálékok nyújtotta ellenálló képességet, az jól tudja, hogy mennyire fontosak ezek a megelőzés szempontjából.

Felejtse el a gyorséttermek napi szintű látogatását, és az esti sorozat félórája helyett inkább menjen el futni! A rossz idő és a pénzhiány nem lehet akadály, hiszen számos fitness dvd is a mozgásban gazdagabb életmódot szolgálja. A szénhidrátban gazdag táplálkozás helyett pedig fektesse a hangsúlyt a minőségi étkezésre, mely akár kevés pénzből is megvalósítható, ha tisztában van a táplálkozási alapismeretekkel. Meglátja, a megfázás nehezebben veszi majd le lábáról, ha odafigyel ezekre az életviteli tanácsokra!

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011