0

Kerti tó házilag: mi kell a gondozáshoz?

Kerti tó házilag: mi kell a gondozáshoz?

Egyre többen döntenek úgy, hogy a ház körüli területet kerti tó kialakításával teszik még otthonosabbá. Házilagos kivitelezés mellett is érdemes azonban tisztában lennie azzal, hogy kellhet például halgyógyszer ( a PETNET.hu -nál megvehető ), de a rendszeres gondozásról, a vízforgatóról, a különféle szűrőkről, szivattyúkról, a vízminőség javításáról, a halak élőhelyének tisztává varázsolásáról és komfortossá tételéről is gondoskodni kell.

Maga a házilagos kivitelezés nem okozhat gondot, hiszen az interneten számos helyen képekkel, videókkal illusztrálva nyomon követhetjük lépésről-lépésre a munka fázisait. Ahhoz azonban, hogy a kerti tó valóban ékesség legyen, és ne csak a probléma legyen vele, ne algásodjon el, és vize ne váljon zavarossá, érdemes tisztában lennie a gondozás fontosságával, és arra időről-időre odafigyelnie.

A szűrőkre akkor különösen fontos szerepet játszanak, ha halakat is tartani kívánunk a tóban. Néhány éves tavak esetében már az iszapmentesítés is szükségessé válik, vízforgatók és levegőztetők segítségével pedig akár távirányítással is átmozgathatjuk a tó vizét. Az algásodás, a zavaros víz ph-érték problémákkal, és  nem megfelelő oxigénszinttel függhetnek össze.

A nagy melegben érdemes odafigyelni a kellő vízutánpótlásra, halak esetében pedig kerüljük a túlszaporítást. Ahogyan a nyár beköszöntével szaporodnak feladataink a kerti tóval kapcsolatban, a téliesítésre is érdemes időt és energiát szentelni. A víztükör a környező növényekkel garantáltan meghálálja majd a törődést a tavasztól őszig terjedő időszakban.

Iktatva: Ingatlan

Írj most.

Küldés
FPI
2011