4

Kémény nélküli fűtési lehetőségek: kazán, kandalló vagy kályha

Kémény nélküli fűtési lehetőségek: kazán, kandalló vagy kályha

A kandalló és kályha adta meleget, valamint a vele együtt járó páratlan hangulatot sokan szeretnék otthonukba varázsolni. De hogyan is oldható mindez meg olyan lakásokban, ahol nincs lehetőség a füst elvezetésére? Akkor nem keletkezik füst, ha egy bioetanolt égető kandallót használ a fűtési energia felszabadításához, ehhez pedig napjainkban már számos készüléket beszerezhet. Nem csak fűtési szempontok miatt, hanem a lakberendezés hangulatosabbá tétele érdekében is remek választásnak bizonyulnak az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, bioetanollal működő készülékek.

Forma és design szempontjából a választék tulajdonképpen végtelen, sőt, ha anyagi lehetőségei engedik, a gyártók egyedi igényeinek megfelelő készülékkel is képesek előrukkolni, hogy az tökéletesen illeszkedjen otthonába. A bioetanolt használó kazánok, kandallók és kályhák nem igényelnek füstelvezetést, rendkívül egyszerűen beszerelhetőek, ráadásul üzemeltetésük is költséghatékony, arról nem is beszélve, hogy nem csak esztétikusak, de meleget is adnak.

Természetesen a lakás hőszigetelésétől is függ, hogy mennyire melegedik majd fel a levegő, de kétségtelenül korszerű választásnak bizonyulnak e készülékek. Helyezheti a választott darabot a falra, használhatja térelválasztó elemként, vagy a kisebbekkel akár az asztalt is hangulatossá teheti.

A sárgás színnel égő lángok nem csak nyugtató hatással vannak az idegrendszerre, de a lakást is különleges fénnyel világítják meg. Válasszon a modern, a rusztikus, vagy az exkluzív megjelenéssel bíró bioetanollal működő fűtőeszközök közül, érdemes!

Iktatva: Energia

4 hozzászólás "Kémény nélküli fűtési lehetőségek: kazán, kandalló vagy kályha"

 1. Sallói Károly szerint:

  Szeretnék érdeklődni a lehetőségekről és annak anyagi vonzatairol . Köszönöm válaszukat

 2. Csereklye Gabriella szerint:

  Az érdeklne van egy 27nm faház
  10cm hunarocellal van szigetelve
  Az oldala a mennyezet üveggyapottal.
  Fa fűtést szeretnék ,de kéményre nincs pénz
  Hogy lehet ezt biztonságosan megoldani
  És mien szakember szügséges hozzá?
  Kérem segitsen.
  Bizalommal várom válaszát!

  • Bereczk János szerint:

   Sokan álmodoznak jó megoldásról, bár én írtam egy fával fűtőnek, hogyan lehet fűteni a négyaknás kazánjában úgy, hogy tiszta égés jöjjön létre, a kémény ne melegedjen, örömmel konstatálta, a dolog működik!!! A megoldás mégsem a szobányi kazán, hanem a szén, a lignit
   brikett, amit izzáson tarthat, majd az energiáját , CO-t elégeti gázlánggal, a CO2 és a Nitrogén ütközése fűt, viszont a kéményen csak hideg gáz távozik, amit bárhol kivezethet egy csővel,
   hogy esetleg a tetőt se kelljen bontani! A kazán sem bonyolult, de a boltiak alkalmatlanok!!!!
   Tudom a CO mindenkit elriaszt, de ha elégettük a keletkezése helyén, nem okoz gondot, EZ
   a fűtések energiája, akár külső kazánházból a fűtővizet bevezetheti kellő képen leszigetelve, akár a föld alá süllyesztve!!!! 06-30-711-8164, hívjon ha még aktuális, beszéljük meg!!!!

 3. Bereczk János szerint:

  Kazán, vagy kandalló? Vagy mind a kettő? Vannak csodálatos előírások, a kazánt nem lehet a nappaliba rakni, a kandallót viszont igen, aztán az a kandalló lehet vízteres is,ami nagy csodákra képes, ha valaki elhiszi! Hogyan lehet mégis olyan kandallónk, amibe kazán van? Pofon egyszerű, kell egy kazán ami 100%-ig biztonságos, ezt egy külső bejárattal, a nappaliba tesszük, majd körbe építjük, a kandallóval, így minden szabályt betartottunk, lesz kiváló fűtésünk és kandalló is amiben gyönyörködhetünk, vagy ami fontosabb, dicsekedhetünk a szomszédnak, aki éppen kifelé talicskázza, kandallójának romjait!!!!! ( Sok cikk volt erről az apró hátrányról, vagy leégett üdülőkről!!!!)
  Tehát építsünk egy, virágok számára, üvegfalú előteret, külső bejárattal, majd ebből nyissunk a nappali falába egy ajtót, ahová a kazánt tesszük, kezelőszerveivel az ajtó felé, amikhez kényelmesen hozzáférünk, majd építsük körbe a kandallóval három oldalát és máris kész a remekmű! Egy üveg ablak legyen a szoba felé, hogy a látvány se hiányozzon, ha mégis nagy ritkán gyönyörködni szeretnénk a lángok játékában!!!!!!!
  A kazán égése akkor biztonságos, ha az éghető anyagot elgázosítjuk és a gázt égetjük el!!!!!
  A gáz előállítása mindenki számára ismert, kevés oxigénnel CO keletkezik,+ vízből hidrogén, így a
  két gáz keveréke, CO-H tisztán égethető el, majd a CO2 és NITROGÉN ütközése fokozza a HŐT,
  ez FŰT, az égéstermék a kéményen hidegen távozik!!!
  Kereskedelemben ilyen kazán nem kapható, de van aki legyártsa, megadom a rajzot!!!! A
  kazánról ott írok részletesen! 06-30-711-8164
  .( Egyáltalán nem látható módon, takarítani sosem kell!!!!!)

Írj most.

Küldés
FPI
2011