3

Kémény nélküli fűtési lehetőségek: kazán, kandalló vagy kályha

Kémény nélküli fűtési lehetőségek: kazán, kandalló vagy kályha

A kandalló és kályha adta meleget, valamint a vele együtt járó páratlan hangulatot sokan szeretnék otthonukba varázsolni. De hogyan is oldható mindez meg olyan lakásokban, ahol nincs lehetőség a füst elvezetésére? Akkor nem keletkezik füst, ha egy bioetanolt égető kandallót használ a fűtési energia felszabadításához, ehhez pedig napjainkban már számos készüléket beszerezhet. Nem csak fűtési szempontok miatt, hanem a lakberendezés hangulatosabbá tétele érdekében is remek választásnak bizonyulnak az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, bioetanollal működő készülékek.

Forma és design szempontjából a választék tulajdonképpen végtelen, sőt, ha anyagi lehetőségei engedik, a gyártók egyedi igényeinek megfelelő készülékkel is képesek előrukkolni, hogy az tökéletesen illeszkedjen otthonába. A bioetanolt használó kazánok, kandallók és kályhák nem igényelnek füstelvezetést, rendkívül egyszerűen beszerelhetőek, ráadásul üzemeltetésük is költséghatékony, arról nem is beszélve, hogy nem csak esztétikusak, de meleget is adnak.

Természetesen a lakás hőszigetelésétől is függ, hogy mennyire melegedik majd fel a levegő, de kétségtelenül korszerű választásnak bizonyulnak e készülékek. Helyezheti a választott darabot a falra, használhatja térelválasztó elemként, vagy a kisebbekkel akár az asztalt is hangulatossá teheti.

A sárgás színnel égő lángok nem csak nyugtató hatással vannak az idegrendszerre, de a lakást is különleges fénnyel világítják meg. Válasszon a modern, a rusztikus, vagy az exkluzív megjelenéssel bíró bioetanollal működő fűtőeszközök közül, érdemes!

Iktatva: Energia

3 hozzászólás "Kémény nélküli fűtési lehetőségek: kazán, kandalló vagy kályha"

 1. Sallói Károly szerint:

  Szeretnék érdeklődni a lehetőségekről és annak anyagi vonzatairol . Köszönöm válaszukat

 2. Csereklye Gabriella szerint:

  Az érdeklne van egy 27nm faház
  10cm hunarocellal van szigetelve
  Az oldala a mennyezet üveggyapottal.
  Fa fűtést szeretnék ,de kéményre nincs pénz
  Hogy lehet ezt biztonságosan megoldani
  És mien szakember szügséges hozzá?
  Kérem segitsen.
  Bizalommal várom válaszát!

  • Bereczk János szerint:

   Sokan álmodoznak jó megoldásról, bár én írtam egy fával fűtőnek, hogyan lehet fűteni a négyaknás kazánjában úgy, hogy tiszta égés jöjjön létre, a kémény ne melegedjen, örömmel konstatálta, a dolog működik!!! A megoldás mégsem a szobányi kazán, hanem a szén, a lignit
   brikett, amit izzáson tarthat, majd az energiáját , CO-t elégeti gázlánggal, a CO2 és a Nitrogén ütközése fűt, viszont a kéményen csak hideg gáz távozik, amit bárhol kivezethet egy csővel,
   hogy esetleg a tetőt se kelljen bontani! A kazán sem bonyolult, de a boltiak alkalmatlanok!!!!
   Tudom a CO mindenkit elriaszt, de ha elégettük a keletkezése helyén, nem okoz gondot, EZ
   a fűtések energiája, akár külső kazánházból a fűtővizet bevezetheti kellő képen leszigetelve, akár a föld alá süllyesztve!!!! 06-30-711-8164, hívjon ha még aktuális, beszéljük meg!!!!

Írj most.

Küldés
FPI
2011