0

Hogyan oldható meg legjobban a télikert árnyékolás?

Hogyan oldható meg legjobban a télikert árnyékolás?

A stresszes, rohanó mindennapok betondzsungeleiben egyre nagyobb igény mutatkozik a zöld felületek iránt. Míg a nagyvárosokban egyre több helyen tapasztalhatjuk, hogy a tetők nyújtotta felületet kertté alakítják, addig a télikertek iránt is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik. “Mindig az egyéni igényeknek és műszaki lehetőségeknek megfelelően történik a télikert létrehozása és árnyékolása” – nyilatkozta a kertepites.eu télikert szakértője. Természetesen attól is függ a választott árnyékolási módszer, hogy függőleges, vízszintes, vagy éppen ferde felületről van szó.

A növények kedvelői bizonyára jól tudják, hogy a napsütéses időben- főleg nyáron – a rendkívüli módon felhevülő hőmérséklet a télikertben nem tesz jót a növényeknek sem. Ezenkívül az is tény, hogy még télen is gondot jelenthet a túlságosan vakító fény. Éppen ezért fontos, hogy az üvegfelület árnyékolásáról is gondoskodjon a télikert kialakítása, vagy a már meglévő korszerűsítése során.

Amennyiben még csak most szeretné otthonát a nyugalom szigetének is számító helyiséggel kibővíteni, könnyebb helyzetben van, hiszen így kialakításában is igazodhat a választani kívánt árnyékoló típushoz. Akkor sem kell azonban elkeserednie, és lemondania a minőségi megoldásokról, ha még csak most kívánja árnyékoltatni meglévő télikertjét. Ez utóbbi esetben a választott szakemberek mindig az adott épület kínálta műszaki lehetőségek figyelembe vételével választják ki azt az árnyékoló típust, ami leginkább megfelelőnek látszik.

Érdemes időt szánnia a lehetséges árnyékolók megismerésére, így nagyobb biztonsággal dönt majd olyan rendszer mellett, amely akár több év múltával is elnyeri majd tetszését, és otthona kényelmét szolgálja majd.

Iktatva: Ingatlan

Írj most.

Küldés
FPI
2011