0

Hogyan lehet különleges a terasza?

Hogyan lehet különleges a terasza?

A kertépítés és a házat övező környezet kialakításának fontos eleme a teraszburkolat, amely képes meghatározni az egész udvar jellegét. Különböző hangulatot tükröző teraszburkolat választék áll az érdeklődők rendelkezésére, és akár színvilág, akár alapanyag szerint dönthetünk egyik vagy másik típus mellett. Mivel kültéri burkolatról van szó, ezért fontos, hogy olyan mellett tegye le voksát, mely az időjárás viszontagságainak ellenáll, és jól viseli a nedvességet is.

Természetes jellegüknél fogva a fa burkolatok melegséget kölcsönöznek a burkolt felületnek, és hála a többféle megmunkálási eljárásnak, ma már egyre kevésbé jellemzi e típusokat a nedvességre való negatív reagálás. Fontos tudnia, hogy amennyiben trópusi faanyagok mellett teszi le voksát, speciálisan azokhoz kialakított csavarokat használjon a rögzítéshez, ugyanis e fajták gyanta, valamint nedvességtartalma eltérő lehet a megszokott típusoktól.

Strapabíróságánál és időtálló minőségénél fogva nagy népszerűségnek örvendenek a WPC teraszburkolatok. A műanyag-fa kompozit remekül alkalmas teraszok, lépcsők, medence környéki területek, kerti utak, de akár erkélyek burkolására is. A csúszásmentesen kialakított felület mellett a gazdag színválaszték, valamint az élősködőknek való kitűnő ellenállás is olyan tulajdonságai, melyek miatt sokan választják burkolóanyagként.

Változatos formában, mintával lefektethetőek a kültéri járólapok, térkövek, így akár egyéni elképzeléseit is érvényre juttathatja segítségükkel. Válasszon a ház homlokzatához és a kert kialakításához maximálisan illeszkedő színeket, és terasza, valamint a ház környéke valóban egyedi és különleges lesz!

Iktatva: Ingatlan

Írj most.

Küldés
FPI
2011