0

Híres bridzsezők Magyarországon – Boóc András válaszol

Híres bridzsezők Magyarországon – Boóc András válaszol

A kártyajátékok kedvelői számára nem ismeretlenek a bridzs szabályai. A népszerű kikapcsolódási forma világszerte több millió rajongót tudhat magáénak (csupán az Egyesült Államokban 27 millión bridzseznek), s közöttük számos híresség is helyet kapott. Talán a legnagyszerűbb bridzs szakkönyv szerzője Ottlik Géza író illetve a ma élő ismert emberek közül Dr. Áder János köztársasági elnök, Vizi E. Szilveszter az MTA korábbi elnöke, Jeszenszky Géza is rendszeresen bridzsezik, akárcsak korábbi vivóbajnokaink: Kovács Pál, Sákovics József, Kulcsár Győző, Fenyvesi Csaba, Schmitt Pál – válaszolt Boóc András, aki szintén a bridzs elkötelezett híve. Nem csak szórakoztató mivoltánál fogva választják egyre többen a versenyszerűen is űzhető játékot, hanem szellemi fejlesztő képességének okán is.

A 80 éves történelemre, és ennél jóval régebbi múltra visszatekintő játékhoz nem elegendő a szabályok ismerete, hanem az egész pontos átlátása, nagyfokú logikus gondolkodás, stratégia kialakítás, taktika, és kiváló memória is szükségeltetik ahhoz, hogy valakiből sikeres játékos válhasson.

Természetesen nem csak hazai hírességek kedvelik a bridzset, hiszen Bill Gates, Warren Buffett, Omar Sharif, Mahatma Gandhi, vagy például Winston Churchill neve is köthető a népszerű kártyajátékhoz. S hogy minek is köszönheti kedveltségét a bridzs? A gyors játszmák mellett a megfelelő taktika megtalálásának izgalma, valamint a partnerrel történő együtt gondolkodás kihívásai mind alátámasztják azt, hogy valóban az egyik leginkább elterjedt és népszerű játékról van szó esetében.

A magas szintű logikai játéknak köszönhetően folyamatos szellemi kihívást jelentenek a játszmák, melyek során megismerhető a bridzs a maga mélységeiben, hogy minden egyes kártyaparti után újabb és újabb tapasztalatokkal gazdagodhassanak a játékosok.

Iktatva: Szórakozás

Írj most.

Küldés
FPI
2011