0

Helyes étrend tejcukor érzékenység esetén

Helyes étrend tejcukor érzékenység esetén

Bár nem tartozik a legsúlyosabb allergiás megbetegedések közé, de akik a tejcukor érzékenység bármilyen szintű kellemetlenségeit tapasztalják laktóztartalmú ételek fogyasztása után, azoknak bizony némi nehézséget okoz ez a mindennapokban. A laktózérzékenység esetében elmondható, hogy a laktózt tartalmazó élelmiszerek mértékletes fogyasztásával ugyan kialakítható néminemű tolerancia, de mindenkinek magának kell tudnia, mennyi az a tejtermék, amelyet még gond nélkül elfogyaszthat. Forrás: http://etelallergiasoknak.hu – ételrendelés tejcukor allergiásoknak

Bár kevesebben tudják, de a helyes étrend tejcukor érzékenység esetén nem mindig elegendő a tünetek minimalizálásához, hiszen egyes gyógyszerek, sőt akár néhány fogkrém is tartalmazhat laktózt. A leggyakrabban tüneteket kiváltó anyagok azonban kétségtelenül a tejtermékek, és az azokból készülő ételek.

A kávéhoz felhasznált kevéske tej még nem feltétlenül vált ki minden laktózérzékenynél kellemetlen panaszokat, ám a nagyobb mennyiségű fogyasztás, ami olyan 3-4 deciliternek felel meg, még azoknál is emésztési gondokhoz vezethet, akik csak minimálisan hajlamosak a tejcukor érzékenységre.

A helyes étrend kialakítása tejcukor érzékenység esetén tehát nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy emésztése teljesebb és kevésbé fájdalmas legyen. Nem kell feltétlenül lemondania a tejtermékek fogyasztásáról, hiszen a rizstej, a szójatej tökéletes választásnak bizonyulnak, és egyes margarinok és joghurtok is kifejezetten laktózmentesen készülnek. Sajtok közül elsősorban a kemény és a félkemény sajtok alkalmasak a tejcukor érzékenyek számára, így ők is élvezhetik egy finom sajtos rizottó mennyei ízeit.

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011