0

Használtautó vásárlás tippek

Használtautó vásárlás tippek

Amennyiben úgy dönt, hogy anyagi lehetőségei miatt inkább a használt autópiacon keresgél, úgy nem lesz nehéz helyzetben a választáskor, ha néhány alapvető tudnivalóval tisztában van. A használtautó vásárlási tippek hasznos segítségnek bizonyulnak azok számára, akik első gépjárművüket kívánják megvásárolni. Természetesen az ár döntő tényező, és a választásnál ez alapján is érdemes mérlegelni, de vannak bizonyos egyéb szempontok is, melyeket célszerű szem előtt tartani.

Amennyiben vannak konkrét elképzelései a fenntartási költségeket, a csomagtér nagyságát, vagy a fogyasztást illetően, ezekkel is kalkulálnia kell. A világhálón jelen levő szakmai fórumokon tájékozódhat az egyes típusok előnyeiről, hátrányairól, de érdemes autókereskedéseket is felkeresnie, hogy közelről vehesse szemügyre az egyes autó típusokat.

Az internetes portálok hirdetései közül néhányat kiválasztva felveheti velük a kapcsolatot, ám tűnjön bármennyire is jónak egy ajánlat, mielőtt beleélné magát, fontolja meg a használtautó vásárlási tippek első számúját, miszerint érdemes gyanakvással közelíteni minden használtan árult gépjárműhöz.

A kiszemelt jármű külső-belső átvizsgálása, és a próbaút mellett ha komolyan gondolja a vásárlást, keressen szervízt, és méresse fel a jármű állapotát – természetesen az Ön által választott helyen. Ha ezek után úgy véli, hogy a gépjármű állapota megfelel elképzeléseinek, és az árral összhangban van, nincs akadálya annak, hogy nyélbe üssék az adás-vételt. Körültekintő választással, az interneten több portálon részletezett használtautó vásárlási tippek átböngészésével, s a kellő információk leszűrésével nem fordulhat elő, hogy néhány hét múlva derül fény nem kívánt tényezőkre.

Iktatva: Autó

Írj most.

Küldés
FPI
2011