0

Geotermikus fűtés, a jövő megoldása

Geotermikus fűtés, a jövő megoldása

Bár még csak nyár vége van, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy bizony gyorsan beköszönthet a hűvös idő, amikor szükséges lesz a fűtés bekapcsolása. Sokakat már a gondolat is elrettent, hiszen az elmúlt években a gázárak egyre csak nőttek, és ez a jövőben sem várható másként. Nem jobb a helyzet a fával sem, így aki kazánnal igyekszik túlélni a zimankós teleket, annak is mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia. Némileg költségkímélőbb megoldásnak bizonyul a fa-, és biobrikett, de ha  környezetkímélő és tartós lehetőség iránt érdeklődik, akkor a geotermikus fűtés a megfelelő választás az Ön számára.

A föld hőjének kihasználása olyan korszerű megoldásnak bizonyul, mely jelentősen csökkentheti a fűtésre és melegítésre fordított összeget. Bár tény, hogy a hőszivattyú rendszerének kiépítése nem filléres dolog, de hosszú távon szemlélve a helyzetet mindenképpen megéri a befektetés.

Nem csak otthonunk fűtésére használható a geotermikus fűtés rendszere, hanem vízmelegítésre is, valamint a medence vízhőmérsékletének szinten tartására is. A hőszivattyú ugyan nem termel annyi energiát, hogy például a radiátoros megoldáshoz alkalmas legyen, de például padlófűtéshez, vagy fal-, és mennyezetfűtéshez tökéletesen alkalmas a geotermikus fűtés.

További előnyeként említendő meg, hogy a beruházás jellegénél fogva jelentősen megnöveli majd ingatlanának értékét, így az jóval többet ér a piacon egy esetleges értékesítés esetén, arról nem is beszélve, hogy a geotermikus fűtés igen jó minősítésnek bizonyul a lakás energia tanúsítványának szempontjából.

Iktatva: Energia

Írj most.

Küldés
FPI
2011