0

Folytatódik a magánnyugdíjpénztárak megszűnése

Folytatódik a magánnyugdíjpénztárak megszűnése

A magánnyugdíjpénztárak működési nehézségei és anyagi gondjai már számítanak titoknak, s ezúttal a Pannónia nyugdíjpénztár szűnt meg – írja a HJB.hu portál. Bár a PSZÁF első negyedévre vonatkozó adatai szerint még 10 intézmény működött hazánkban, de tény, hogy már akkor is végelszámolás folyt az Aegon, az Erste és az OTP Magányugdíjpénztár ellen.

A pénztárak minimális bevétele okolható legtöbb esetben a megszűnésekért (amely az államosítás direkt következménye), de a tagok sem gyakran adnak működési célű adományokat nekik, így az idei év nagy kérdése, hogy miként lesznek képesek a még életben levők átvészelni a bevételcsökkenés időszakát. Azonban nem csak a Pannónia esetében kerül sor végelszámolásra, hanem  hasonló helyzetben van az Aranykor is, melynek sorsa a napokban látszik eldőlni.

Az Axa, a Budapest, az ING, a Szövetség és az MKB nyugdíjpéntárak esetében egyelőre nincs szó végelszámolásról, de a jelenlegi helyzetet látva még nem tudni, mit hoz a jövő. Minél több tagja van egy-egy intézménynek, annál kevesebbet kell egy tagnak a működéshez való hozzájárulásra rászánni.

S hogy mit tehetnek azok a tagok, akik egy végelszámolás alatt levő pénztárhoz tartoznak? Az egy működő pénztárba való átlépés mellett az állami rendszert is választhatják az ügyfelek. A témába vágó hírek figyelemmel követése mindenképpen fontos, hiszen az elkövetkező hetek valószínűleg újabb aktualitásokat tartogatnak a magánnyugdíj pénztárakkal kapcsolatban.

Iktatva: Biztosítás

Írj most.

Küldés
FPI
2011